ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΣΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕΛΩΜΕΝΗ!!

Υλικά (για 2 άτομα):
700 γρ. πανσέτα χωρίς κόκκαλο άκοπη
4 πατάτες μέτριες κομμένες στην μέση
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
½ κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
½ κ.γ. θυμάρι
2 κ.σ. σόγια
1 κ.σ. μέλι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το στρώνουμε από πάνω. Προσθέτουμε το κρασί και αρκετό νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο με τη γυαλιστερή πλευρά προς το κρέας και ψήνουμε για 90 λεπτά.

Αναμειγνύουμε τον χυμό, το μέλι και τη σόγια,

Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και περιχύνουμε με το μείγμα. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, βάζουμε τις πατάτες κάτω από το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 90 λεπτά.

Σουρώνουμε το ζουμί από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε μέχρι να δέσει.

Περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες με την σάλτσα και σερβίρουμε.
greekcook.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...