ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ.

Το σελήνιο , ένα χημικό στοιχείο που είναι  στη φύση και συχνά βρίσκεται κοντά σε ορυχεία και βιομηχανικές δραστηριότητες, μπορεί να καθυστερήσει την ανάπτυξη ή ακόμα και να σκοτώσει τις μέλισσες , σύμφωνα με νέα έρευνα στο τεύχος Οκτωβρίου της Περιβαλλοντικής Τοξικολογίας και Χημείας .


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Riverside, διαπιστωσαν ότι οι τέσσερις βασικές μορφές των ανθρωπογενών ρύπων - σεληνικού, σελενίτη, methylselenocysteine ​​και selenocystine - μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις θνησιμότητας και αναπτυξιακές στα έντομα, τα οποία αποτελούν σημαντικό γεωργικό επικονιαστες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι οι μέλισσες θα μπορούσαν να μολυνθούν μέσω της biotransfer του μετάλλου από το σελήνιο, συσσώρευση μονάδων.
"Metal ρύπων, όπως το σελήνιο μολύνουν το έδαφος, το νερό, μπορεί να συσσωρευτεί στα φυτά, και μπορεί ακόμη και να ατμοσφαιρικά κατατεθεί στην κυψέλη ," εξήγησε ο επικεφαλής συγγραφέας Kristen Hladun ένας μεταδιδακτορικός εντομολόγος στο πανεπιστήμιο. «Η μελέτη μας εξέτασε τις τοξικές επιδράσεις του σεληνίου σε πολλαπλά στάδια της ζωής της μέλισσας, ώστε να μιμηθούν την χρόνια έκθεση στο έντομο,που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά την αναζήτηση τροφής σε μια μολυσμένη περιοχή."
Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, το σελήνιο είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που προέρχεται από φυσικά μολυσμένα εδάφη, καθώς και τις πηγές που είναι ανθρώπινης προέλευσης, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα ηλεκτροπαραγωγής με καύση, διυλιστήρια πετρελαίου και εργοστάσια. 
Οι μέλισσες καταπινουν το σεληνιο μέσω μολυσμένης γύρης και νέκταρ. 
Οργανικές μορφές του μετάλλου μπορεί να αλλάξουν την διαμόρφωση πρωτεϊνών, προκαλώντας αναπτυξιακά ζητήματα, ενώ οι ανόργανες μορφές μπορεί να οδηγήσουν σε οξειδωτικό στρες. Hladun είπε ότι απαιτείται πρόσθετη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν το σελήνιο μπορεί να βλάψει τα εσωτερικά όργανα της μέλισσας, ή αν το έντομο είναι σε θέση να αποτοξινώσει κάπως τις ενώσεις.
 Επιπλέον, οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι μέλισσες,στο στάδιο της προνύμφης βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο δηλητηρίασης σε σχέση με άλλες, ομοίως ηλικίας, είδη εντόμων.
«Η θνησιμότητα μέσα στην κυψέλη μπορεί να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων και των ζωοτροφών συνολικά», δήλωσε ο Hladun.
"Υψηλές συγκεντρώσεις Se (σελήνιο) δεν θα σκοτώσει foragers εντελώς, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να συλλέγονται τα μολυσμένα γύρη και  νέκταρ, η οποία θα αποθηκεύονται και διανέμονται σε όλη την αποικία ", πρόσθεσε. «Το Σελήνιο εμφανίζεται φυσικά σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά είναι επίσης ένα υποπροϊόν πολλών βιομηχανικών δραστηριοτήτων, και την εξεύρεση τρόπων για την ανάκτηση και ανακύκλωση είναι το κλειδί για την ελαχιστοποίηση των ζημιών στο περιβάλλον."
Οι ερευνητές είπαν ότι οι μελισσοκόμοι μπορούν να βοηθήσουν την παραγωγή τους, με την ελαχιστοποίηση της έκθεσής τους στην ουσία.Οι  Κυψέλες πρέπει να απομακρυνθούν από τις μολυσμένες περιοχές, και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να κρατήσουν τις μέλισσες από την αναζήτηση τροφής κατά τις περιόδους ανθοφορίας των φυτών που θα μπορούσαν να είναι πλούσια σε σελήνιο. 
"Επί του παρόντος οι ερευνητές διεξάγουν πειράματα σίτιση αποικίες μελισσών με Se-φορτωμένο τρόφιμα". 
Το πανεπιστήμιο εκανε μια δήλωση. "Θα παρακολουθούν τις μέλισσες για αλλαγές στην επιβίωση και τη συμπεριφορά.Επιπλέον, διερευνούν τις επιπτώσεις των άλλων ρύπων μετάλλων (κάδμιο, χαλκός και ο μόλυβδος κυρίως) που έχουν βρεθεί σε κυψέλες μελισσών, κυρίως αυτές που βρίσκονται κοντά σε αστικές ή βιομηχανικές περιοχές. "
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...