ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ "ΜΕΛΙ".


Υλικά συνταγής
- 500 γραμμάρια γάλα πλήρες
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 150 γραμμάρια μέλι
- 35 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
- 20 γραμμάρια λικέρ
- 1 στικ φυσική βανίλια


Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής:
1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το στικ βανίλιας και τα αφήνουμε να βράσουν. 

2. Σε ένα μπολ, βάζουμε κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες αφήνοντάς τες 10’ να μαλακώσουν. 

3. Αφού βράσει το γάλα, αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε και αυτές στο μίγμα.

4. Περιμένουμε να κρυώσει το μίγμα (να φτάσει περίπου στους 80C) και προσθέτουμε το λικέρ.

Tips
Το λικέρ προστίθεται σε χλιαρό μίγμα για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ και χαθεί το έντονο άρωμα και η γεύση του.

Σερβίρουμε σε φόρμα ή σε ποτήρι.

Διακοσμούμε με φρούτα, ξηρούς καρπούς και μέλι.
inews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...