ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ.

Τον προβληματισμό και τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν πολλοί από τους μελισσοκόμους του νησιου, για το γεγονός ότι συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο οι χώροι επιλογής που έχουν για να μπορέσουν να αναπτύξουν τη μελισσοκομική τους δραστηριότητα. 

Ο προβληματισμός αυτός, άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο έντονος το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι οι φωτιές την τελευταία διετία, έχουν περιορίσει στο ελάχιστο σε ότι αφορά το νησί της Ρόδου, τους χώρους αυτούς.

Σημειώνεται ότι με παλαιότερη απόφασή τους προς τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό της Ρόδου (η οποία βρίσκεται σε ισχύ ακόμα μέχρι σήμερα) το δασαρχείο Δωδεκανήσου, είχε γνωμοδοτήσει τα εξής:
«Ρητά επισημαίνουμε ότι απαγορεύεται αυστηρώς η τοποθέτηση μελισσοσμηνών σε αναδασωτέες εκτάσεις.»

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας που προβλέπονται στην εγκύκλιο, μελισσοκόμοι της Ρόδου, υπογράμμισαν μιλώντας στη «Ρ» ότι είναι πολύ σωστά, αφού αποτρέπουν αυθαιρεσίες και κινδύνους που μπορούν να δημιουργηθούν εντός των δασών. Όμως το ζήτημα με την τοποθέτηση μελισσοσμηνών, ακόμα και σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως αναδασωτέες, θα πρέπει να εξεταστεί και να βρεθεί άμεση λύση.
ροδιακη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...