ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??.

Η μελισσοκομία στην Ελλάδα σήμερα.

Λόγω της οικονομικής κρίσης που σαρώνει την Ελλάδα δε θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστοι και οι μελισσοκόμοι. Οι τράπεζες δίνουν πλέον πολύ λιγότερα δάνεια, σχεδόν τα μισά απ ότι προηγουμένως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μελισσοκόμοι που δε λαμβάνουν πλέον δάνεια να αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις ναεξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Ακόμη η ζάχαρη έχει πολύ ανεβασμένη τιμή και αν προστεθεί και η αύξηση του πετρελαίου, αυτό δημιουργεί πολλαπλά έξοδα στους μελισσοκόμους αφού η μελισσοκομία στην Ελλάδα είναι νομαδική και ο παραγωγός χρειάζεται να ταξιδεύει πολλά χιλιόμετρα πολλές φορές. 

Βέβαια τους πρώτους 6 μήνες του 2011 η παραγωγή είχε μία μικρή αύξηση, ωστόσο από το φετινό Ιούλιο παρουσιάζονται πτωτικές τάσεις στη κατανάλωση του μελιού. Κυρίως σε αυτό το πρώτο εξάμηνο υπήρξε πολύ καλή παραγωγή στο μέλι του πεύκου σε αντίθεση με το μέλι του έλατου που είχε πολύ περιορισμένη παραγωγή. Περίπου τέσσερις στους πέντε μελισσοκόμους δεν έχουν πληρωθεί από τη παραγωγή του 2010 και τώρα βρίσκονται σε μία κατάσταση να μη μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Έτσι πολλές παραγωγικές μονάδες μελισσοκόμων κινδυνεύουν στους επόμενους μήνες να κηρύξουν πτώχευση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι μελισσοκόμοι να αναγκαστούν να πουλήσουν πολύ φθηνότερα το μέλι που παρήγαγαν και τα έσοδά τους θα είναι αισθητά λιγότερα.

Η νοθεία στο μέλι

Παρότι νομικά πρέπει να αναφέρεται σε κάθε κουτί μελιού η χώρα παραγωγής, ωστόσο στη πράξη αυτό παραβιάζεται σε πολλές περιπτώσεις. Πολλοί μελισσοκόμοι που κάνουν μίξη με μέλια από πολλές χώρεςυποχρεούνται να το αναγράφουν κατά τη συσκευασία του προϊόντος καθώς να το αναγράφουν και στα τιμολόγια. Επίσης διάφοροι απατεώνες πουλάνε γλυκόζη και την εμφανίζουν ως μέλι στο καταναλωτή γιατί η γλυκόζη είναι πολύ πιο φτηνή από το μέλι με αποτέλεσμα να τη πουλάνε πολύ πιο ακριβά από τη πραγματική της αξία προσποιούμενοι ότι είναι μέλι για να έχουν τεράστια έσοδα.
ecotimes.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...