ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΣΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ ΝΟΤΙΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΘΑΡΙΑ.

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται όλοι οι φοίνικες στην περιοχή της Κυπαρισσίας, καθώς οι προσβολές από το κόκκινο σκαθάρι είναι σημαντικές και ήδη έχουν καταστραφεί αρκετοί από αυτούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο χθες συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας σε συνεργασία με γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας προχώρησαν στο κόψιμο και την εκρίζωση 9 φοινίκων οι οποίοι είχαν προσβληθεί από το κόκκινο σκαθάρι. Οι προσβολές αυτές σημειώθηκαν στο παραλιακό τμήμα της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο ναό της Ευαγγελίστριας, στο δρόμο που οδηγεί στην κεντρική παραλία, στην περιοχή της αποβάθρας, στο λιμάνι, αλλά και λίγα τετράγωνα πάνω από την Ευαγγελίστρια.

Τα πολλά κρούσματα που έχουν διαπιστωθεί έχουν θορυβήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς πρόκειται για έντομο καραντίνας και όπως επισήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό τόσο στην Κυπαρισσία όσο και στα Φιλιατρά όπου έχει επεκταθεί. Σημείωσε ότι από την πλευρά τους έγκαιρα γίνεται καταγραφή των προσβολών και η λήψη των αναγκαίων μέτρων, ενώ γίνεται και χαρτογράφηση των προσβολών προκειμένου να λαμβάνονται μέτρα ώστε να μη μετακινείται το σκαθάρι και για να μην πληγούν φοίνικες ιστορικής σημασίας για την περιοχή. Υπογράμμισε πως γίνονται συνεχείς έλεγχοι στην περιοχή όμως υπάρχει δυσκολία στο να γίνει διάγνωση όταν οι προσβολές είναι στο αρχικό στάδιο -που είναι και σημαντικό για την αντιμετώπιση-, καθώς δεν παρουσιάζονται κάποια συμπτώματα και όταν αυτά παρουσιάζονται συνήθως είναι πλέον αργά. Επισήμανε τέλος ότι στο κόκκινο σκαθάρι πιο ευαίσθητος είναι ο κανάριος φοίνικας, που υπάρχει κυρίως στην περιοχή.

Ετσι οσοι ετοιμάζεστε προς τα Νοτια φετος δωστε προσοχη για να μην έχετε 

απωλειες απο ψεκασμους.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...