ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

"ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΕΡΩΝ.

Έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της είναι η 18η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 11 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Φερών και όχι στο Κλειστό Γυμναστήριο όπως γινόταν στο παρελθόν, ενώ εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Φερών.

Στόχος της είναι η προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, η προβολή των αγροτικών επιχειρήσεων, η ανάδειξη των περιφερειακών αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και η ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Στα πλαίσια της θα εκτεθούν γεωργικά μηχανήματα και εφόδια, ενώ ιδιαίτερη προβολή θα έχουν κλάδοι όπως η Κτηνοτροφία, η Σαλιγκαροτροφία, η Μελισσοκομία και η Αμπελουργία.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 11/9 στις 7 μμ και από την Πέμπτη η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ. Την Πέμπτη στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα "Πως να γίνει κάποιος μελισσοκόμος" και εισηγητή τον κ. Μόσχο Ντιώνια, ενώ την Παρασκευή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα "Εναλλακτικές καλλιέργειες - αρώνια, μύρτιλα, κράνα, φραγκοστάφυλα, γκότσι μπέρυ, παυλώνια, ιπποφαές, βατόμουρα, σμέουρα, λαγοκέρασο" και εισηγητή τον κ. Χαράλαμπο Κωνσταντινίδη. 

H Αγροτική Έκθεση Φερών είναι ένας ετήσιος θεσμός που ξεκίνησε το 1996 και έχει τον χαρακτήρα εμποροπανήγυρης, ενημερώνοντας παράλληλα τον ντόπιο πληθυσμό για τις νέες τεχνολογίες και προοπτικές του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα. Στις μέρες μας μπορεί να αποκτήσει ευρύτερη σημασία καθώς από το καταστροφικό μοντέλο των αθρόων εισαγωγών στρεφόμαστε στον πρωτογενή τομέα, την αυτάρκεια και την εξωστρέφεια.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εντάσσεται στον θεσμό των Θεσμοφορίων.
Αγροτικα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...