ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

KOTOΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ.

4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μαύρο βαλσαμικό ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. κόλιανδρο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για το κουσκούς 

250 γρ. κουσκούς
2 καρότα κομμένα σε κομμάτια
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (χωρίς τους σπόρους)
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Πλένουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα κόβουμε (εάν θέλουμε) σε μεγάλα κομμάτια για να ψηθεί πιο γρήγορα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το κύμινο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι.
Βάζουμε στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε το νερό και μέσα τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κομμάτια του καρότου.
Τα περιχύνουμε με το μίγμα που ετοιμάσαμε στο μπολ.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Ύστερα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι το κρέας να ροδοκοκκινήσει.
Βγάζουμε από το φούρνο και παίρνουμε 1 φλ.τσ. από το ζωμό του κοτόπουλου.
Ψιλοκόβουμε τα καρότα ή τα πιέζουμε με ένα πηρούνι.
Συμπληρώνουμε και βραστό νερό μέχρι να έχουμε 250ml και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μίγμα νερού και ζωμού.
Αφήνουμε για 5 λεπτά και με ένα πηρούνι ανακατεύουμε το κουσκούς.
Το αναμιγνύουμε με τα ψιλοκομμένα καρότα και τα κυβάκια ντομάτας.
Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με κουσκούς και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα που έχει απομείνει στο ταψί.
tantekiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...