ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΣΟ!!

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί της Θάσου, προκειμένου να κατασβέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά, που μέχρι στιγμής καίει ανεξέλεγκτα ορεινή δασική έκταση στην περιοχή Καλλιράχη.


Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, σε περιοχή κοντά σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, στην ορεινή Καλλιράχη και οι αρχικές εκτιμήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ότι θα μπορέσουν να την κατασβήσουν. Ωστόσο, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί και της ξηρασίας, η φωτιά «ξέφυγε» από τον έλεγχο και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να τεθεί η πυρκαγιά, αρχικά, υπό μερικό έλεγχο, καθώς ανάλογα με τον φορά των ανέμων μπορεί άμεσα να κινδυνέψουν η Καλλιράχη και τα Λιμενάρια.Πυροσβεστικά κλιμάκια από την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και την Δράμα βρίσκονται στο νησί, ενώ πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψης νερού στη δασική περιοχή.

Ο Δήμος Θάσου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε, αν υπάρξει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, να εκκενώσει ορεινούς οικισμούς του νησιού. Επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 21 πεζοπόρα τμήμταα, 2 αεροσκάφη και 2 PZL.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην Mπάλα Αχαΐας, όπου και η πυρκαγιά έχει τεθεί υπο μερικό έλεγχο. Επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 23 άτομα πεζ.τμήμα, 4 Α/Φ και 1 Ε/Π. Αντίστοιχα, καλύτερη είναι η εικόνα στην περιοχή Μαλατέικο Βάλτου Αμφιλοχίας. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα,10 άτομα πεζ.τμήμα και 3 αεροσκάφη.Υπό μερικό έλεγχο είναι και η φωτιά στα Κάτω Κούτρουφα Αρκαδίας.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κατσιμίδι Αττικής. Επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Λιβανάτες Φθιώτιδας. Στο σημείο επιχειρούν ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά.

 AMΠE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...