ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ....


Επιπτώσεις και στους κτηνοτρόφους έχουν οι πυρκαγιές σε εκτάσεις βόσκησης. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, σύμφωνα με την οποία, αναδασωτέες θα κηρύσσονται υποχρεωτικά οι καμένες εκτάσεις, στις οποίες θα απαγορεύεται η βόσκηση με αποτέλεσμα να αποκλείονται οι κτηνοτρόφοι από την σχετική οικονομική ενίσχυση,

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων σημειώνεται:


Η Διεύθυνση Δασών Χανίων ενημερώνει ότι μετά την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς, για την προστασία της καμένης δασικής έκτασης, κατ' επιταγήν του άρθρου 117 παρ. 3 του Συντάγματος, 'αυτή κηρύσσεται υποχρεωτικώς αναδασωτέα, αποκλειομένης της διαθέσεώς της για έτερον προορισμόν'. 
Σε εκτέλεση της παραπάνω συνταγματικής επιταγής, σύμφωνα με την παράγραφο 15 του άρθρου 1 του 3208/03, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εκδίδεται εντός τριών μηνών από την καταστολή της πυρκαγιάς, η καμένη δασική έκταση κηρύσσεται υποχρεωτικώς αναδασωτέα, με συνέπεια να απαγορευτεί η βοσκή στην έκταση αυτή. 
Επίσης οι αποφάσεις κήρυξης των εκτάσεων ως αναδασωτέων με τους σχετικούς χάρτες που τις συνοδεύουν, αποστέλλονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να εξαιρεθούν οι εκτάσεις αυτές από την οικονομική ενίσχυση που δίδεται στους κτηνοτρόφους που τις έβοσκαν πριν την πυρκαγιά, αφού πλέον δεν θα βοσκούνται. 
Συστάσεις Πολιτικής Προστασίας
Στο μεταξύ, συστάσεις προς τους πολίτες δίνει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς για σήμερα Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.
Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...