ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΨΕΚΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.

Μικρά ποσοστά προσβολών σε καρποφόρα όργανα από προνύμφες πράσινου σκουληκιού παρατηρούνται στις βαμβακοκαλλιέργειες τα οποία δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση ψεκασμούς, σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λάρισας. 

Αυτή την εποχή τα βαμβακόφυτα βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας και καρπόδεσης των 50% των ανθέων στις πρωιμότερες καλλιέργειες. Τις επόμενες ημέρες θα ενταθούν οι έλεγχοι, καθώς αναμένεται ο χρόνος εμφάνισης της 2ης και πιο επικίνδυνης γενεάς του πράσινου σκουληκιού, η οποία στις πιο ορεινές περιοχές της Λάρισας θα κάνει την εμφάνισή της λίγο αργότερα και μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις και οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή που επικράτησαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο επηρέασαν τις βαμβακοκαλλιέργειες, που παρουσιάζουν χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, άνθησης και καρπόδεσης, οψιμίζοντας την παραγωγή.
Τέλος, να σημειωθεί ότι παρατηρούνται αυξημένοι πληθυσμοί ωφέλιμων εντόμων στις καλλιέργειες, γεγονός που δικαιολογεί την σχεδόν μηδενική μέχρι στιγμής παρουσία ζωντανών προνυμφών πράσινου αλλά και ρόδινου σκουληκιού στις βαμβακοφυτείες.
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...