ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠ.ΧΑΡΒΑΡΝΤ.-/-/ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ.

Το συστηματικό και καλό πρωινό αποτρέπει την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων, ενώ είναι μεγάλο λάθος να παραβλέπουμε αυτό το γεύμα και να τρώμε κατευθείαν το μεσημέρι

Περισσότερα από 27 χιλιάδες άτομα εξέτασε ομάδα ερευνητών της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε σχέση με το πρωινό που τρώνε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που δεν τρώνε συστηματικά πρωινό 

αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation υποδηλώνει ότι η έλλειψη του πρωινού γεύματος ασκεί πίεση στην υγεία του σώματος.

Η έρευνα διήρκεσε 16 χρόνια και συμμετείχαν σε αυτήν άντρες ηλικίας από 45 μέχρι 82 ετών. Κατά τη διάρκεια των 16 ετών σημειώθηκαν τουλάχιστον 1500 καρδιακές προσβολές. Εκείνοι που δεν έτρωγαν πρωινό είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιοπάθειες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το σωστό είναι να τρώμε πάντα όταν ξυπνάμε το πρωί και κατά προτίμηση μέσα στην πρώτη ώρα. Ακόμη και λίγο όπως τονίζουν είναι καλύτερο από το τίποτα. Προειδοποιούν παράλληλα ότι το να τρώμε μια φορά το μεσημέρι δημιουργεί μεγάλες πιθανότητες αύξησης της αρτηριακής πίεσης, της παχυσαρκίας και του διαβήτη που μπορούν να βλάψουν την καρδιά.
protothema.gr

Το «Σωστό» Πρωινό

 Τρεις ειναι οι  κατηγορίες τροφών:
1. Ολικής αλέσεως υδατάνθρακες για ενέργεια και φυτικές ίνες.
2. Φρούτα για βιταμίνες και φυτικές ίνες.
3. Πρωτεΐνη για μακροχρόνια ενέργεια κι έλεγχο της όρεξης.

Ολικής Αλέσεως Υδατάνθρακες
Οι τροφές ολικής αλέσεως μπορεί να είναι δημητριακά, ολικής αλέσεως ψωμί, κριθαρένια παξιμάδια ή ακόμα ρύζι ή πατάτες από χθες.
 Τα πρώτα συστατικά θα πρέπει να είναι ολικής δημητριακά.

Φρούτα
Η κατανάλωση φρούτων είναι δύσκολη υπόθεση. Πολλά άτομα καταναλώνουν με το ζόρι ένα φρούτο την ημέρα, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι δημιουργικοί τρόποι να φας φρούτα, ειδικά για πρωινό.
Ψιλοκομμένα Φρούτα με Νιφάδες Βρώμης: Κόψτε μία φρουτοσαλάτα από το βράδυ και ανακάτεψέ την το πρωί με γιαούρτι και μελι.

Πρωτεΐνη
Οι τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη θα δώσουν τη δύναμη που χρειάζεται ο οργανισμος, ειδικά στην αρχή της ημέρας. Η πρωτεΐνη προσφέρει κορεσμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ελέγχοντας έτσι την όρεξή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τα Γαλακτοκομικά. Το γάλα και το γιαούρτι είναι άριστες πηγές πρωτεΐνης.
Το Aυγό. Ενα αυγό την ημέρα είναι εντάξει αν δεν έχετε  καταναλώσει άλλες τροφές που είναι πλούσιες σε χοληστερόλη. 
Μία Φέτα Ψωμί Aλειμμένη με Tυρί Kρέμα.
Τυρί Kότατζ με Eνα Παξιμάδι. Το κότατζ είναι η υψηλότερη πηγή πρωτεΐνης από όλα τα τυριά.
Μία Φέτα Ψωμί Ολικής Αλέσεως με Ταχίνι και Μέλι
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...