ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

Τη διενέργεια «κατεπείγουσας και λεπτομερούς» έρευνας για τον εντοπισμό των αιτιών που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση τις αποικίες μελισσών στη Βρετανία διέταξε η κυβέρνηση της χώρας.


Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ένωση Μελισσοκόμων ανακοίνωσε ότι πέρυσι χάθηκε το 33,8% των αποικιών εξαιτίας του πλέον υγρού καλοκαιριού των τελευταίων 100 ετών και του παρατεταμένου χειμώνα που ακολούθησε. Το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια, από όταν η Ένωση άρχισε να καταγράφει αυτά τα δεδομένα.

Μιλώντας από το βήμα συνεδρίου των Φίλων της Γης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων κ. Λόρδος Ρούπερτ ντε Μολέ, δεσμεύτηκε ότι η έρευνα θα οδηγήσει στην κατάρτιση «εθνικής στρατηγικής για τους επικονιαστές» με στόχο την ανάκαμψη των εντόμων.

Η έρευνα θα εξετάσει μεταξύ άλλων τις ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά περιβαλλοντικών οργανώσεων και επιχειρήσεων προκειμένου να ανακοπεί η σημερινή τάση κατάρρευσης.

Αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η άρνηση της Βρετανίας να στηρίξει την ευρωπαϊκή απαγόρευση των νεονικοτινοειδών, τα οποία συνδέονται με τη μείωση των πληθυσμών, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι «είναι σημαντικό να ελέγχουμε αποτελεσματικά τα παρασιτοκτόνα και να αποφεύγουμε τη χρήση τους όποτε αυτό είναι περιττό». Εκτίμησε ωστόσο ότι οι μέλισσες παραμένουν ευάλωτες είτε γίνεται χρήση νεονικοτινοειδών είτε όχι.

Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...