ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ.

Το µυστικό για να παραµείνουν ζουµερές και νόστιµες βρίσκεται στο συχνό γύρισµά τους. Μπορείτε να τις ψήσετε στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι-γκριλιέρα.
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

4 χοιρινές µπριζόλες µε κόκαλο (350-400 γρ. η καθεµία)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

30 γρ. σκελίδες σκόρδου

120 γρ. µέλι

40 ml µουστάρδα Dijon

40 ml µουστάρδα µε σιναπόσπορους

10 γρ. κόλιαντρο

10 γρ. µαραθόσπορος

10 γρ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου

10 γρ. κύµινο

10 γρ. καπνιστή πάπρικα

5 γρ. µαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε όλα τα υλικά, εκτός από τις µπριζόλες, στο multi, µαζί µε 30 ml από το ελαιόλαδο. Αλέθουµε µέχρι να δηµιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Ξεχωρίζουµε τη µισή ποσότητα από το γλάσο και αραιώνουµε µε 50 ml νερό. Το υπόλοιπο το κρατάµε στην άκρη για να το χρησιµοποιήσουµε κατά το ψήσιµο. Βάζουµε το γλάσο, µαζί µε τις µπριζόλες, σε µια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς, ανακινούµε καλά και µαρινάρουµε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Αφαιρούµε τις µπριζόλες από τη µαρινάδα και τις στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί. Με τη βοήθεια ενός πινέλου τις λαδώνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αλατίζουµε και τις τοποθετούµε σε καυτή σχάρα. Μαγειρεύουµε γυρίζοντάς τις κάθε 2 λεπτά και µέχρι να πάρουν οι µπριζόλες έντονο χρώµα.

Μόλις πάρουν χρώµα, χαµηλώνουµε τη φωτιά και τις αλείφουµε µε λίγη από τη µαρινάδα που έχουµε κρατήσει. Ψήνουµε µέχρι να µαγειρευτούν οι µπριζόλες, να παραµείνουν ωστόσο ζουµερές στο εσωτερικό, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίµατος τις γυρίζουµε και από τις δύο πλευρές πού και πού και τις αλείφουµε µε τη µαρινάδα.

tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...