ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΚΡΙΖΩΣΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΩΝ.

Την έκδοση Δασικών Απαγορευτικών Διατάξεων, με τις οποίες ρυθμίζεται η συλλογή αρωματικών φυτών, βοτάνων, μανιταριών κ.α. ενέκρινε η Γ.Γ. ΑΔΑ Χριστιάνα Καλογήρου, με στόχο την αειφόρο διαχείριση και προστασία τους.

Σύμφωνα με τις Διατάξεις απαγορεύεται η εκρίζωση, κοπή, συλλογή και μεταφορά παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, βαφικού, αρτυματικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρυγάνου ή πόας, από δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις καθώς και από δημόσιες χορτολιβαδικές – βραχώδεις εκτάσεις, χωρίς την άδεια της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου. 

Επίσης, απαγορεύεται η συλλογή ανθέων και βολβών, ή η αποκοπή βλαστών και φυτών της οικογένειας των Ορχεοειδών και των Κρινοειδών.
Με τις ίδιες Διατάξεις επιτρέπονται, αποκλειστικά για την κάλυψη προσωπικών αναγκών, δηλαδή μέχρι μισό κιλό την ημέρα το άτομο, η συλλογή και χρήση φυτών όπως η ρίγανη, το φασκόμηλο (ή αλιφασκιά), το θρούμπι, το θυμάρι, η μέντα, η ασφάκα ή παπουλιά, η κάπαρη και το κρίταμο. 

Για εμπορική χρήση η συλλογή και μεταφορά των ειδών αυτών σε μεγαλύτερες ποσότητες γίνεται μόνο μετά από έγγραφη άδεια της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου και εφόσον δεν πρόκειται για συλλογή σε περιοχές απόλυτης φυσικής προστασίας, Natura κλπ.

Επίσης, επιτρέπεται κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, η συλλογή μανιταριών και άγριων εδώδιμων καρπών, ή καρπών για φαρμακευτική χρήση, μέχρι 2 κιλά κατ΄ άτομο την ημέρα. Για τα μανιτάρια απαγορεύεται η συλλογή με εκρίζωση, ενώ για όλα τα ανωτέρω, για ποσότητες άνω των 2 κιλών, απαιτείται άδεια της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.
Τέλος, επιτρέπεται η απόληψη και μεταφορά φυτοχώματος (φυλλόχωμα), από δημόσιες και ιδιωτικές δασικές εκτάσεις μόνο μετά από έγκριση της Δ/σης Δασών Δωδεκανήσου.
proodos.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...