ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ??? ΝΑΙ ...ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΘΕΙΑ & ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Αν και οι παράνομες μονάδες μελιού στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Β-Ε) παράγουν και πωλούν περίπου 1.000 τόνους μελιού ετησίως, οι θεσμοί που είναι αρμόδιοι για την επιβολή του κανονισμού και τις σχετικές ενέργειες βρίσκονται πιο πίσω από την παραγωγή της αγοράς απομιμήσεων.

Ο Ράντοβαν Μαξίμοβιτς, μελισσοκόμος από τη Τρεμπίνιε και πρόεδρος της Ένωσης Μελισσοκόμων Δημοκρατίας Σέρπσκα (RS), ανέφερε ότι η μάχη ενάντια στους παράνομους παραγωγούς μελιού εξακολουθεί να βρίσκεται σε πρώιμα στάδια.
"Η παραγωγή απομίμησης μελιού είναι εξαιρετικά κερδοφόρα. Κάθε κιλό αυτών των 1.000 τόνων πωλείται πέντε ευρώ, και είναι εύκολο να δούμε πόσο αποδοτική είναι αυτή η αγορά για τους παραγωγούς. Δημιουργεί προβλήματα, καθώς το γνήσιο μέλι δεν μπορεί να κοστίζει λιγότερο από 7,5 έως 10 ευρώ [το κιλό]. Δυστυχώς, στην οικονομία αυτή, ο κόσμος προσπαθεί να εξοικονομήσει έστω και ένα ευρώ, και φυσικά αγοράζουν το φτηνότερο προϊόν ακόμα και αν δεν γνωρίζουν εάν είναι απομίμηση ή γνήσιο προϊόν", δήλωσε ο Μαξίμοβιτς στους SETimes.
Ανέφερε ότι η απομίμηση μελιού περιέχει επιβλαβή συστατικά και είναι επικίνδυνο για την υγεία. Ακόμα και αν περιέχει ένα ποσοστό πραγματικού μελιού, ο πελάτης εξαπατάται επειδή δεν αποτελεί το προϊόν που σκόπευε να αγοράσει, πρόσθεσε.
"Αυτοί οι παραγωγοί [απομιμήσεων] είναι εξαιρετικά επιζήμιοι για μας, τους μελισσοκόμους, καθώς το αυθεντικό και υγιές προϊόν μας δεν μπορεί να πωληθεί στην αγορά. Τα κορυφαίας ποιότητας προϊόντα μας έχουν υψηλότερη τιμή και χάνουν στη μάχη με τις απομιμήσεις. Επίσης, ο κρατικός προϋπολογισμός αμαυρώνεται και αυτός μιάς και οι συγκεκριμένοι παραγωγοί δεν πληρώνουν φόρους", δήλωσε ο Μαξίμοβιτς.
Ο Γιασμίν Κουμπάτ, από το χωριό Κομάρ κοντά στη Ντόνι Βακούφ στην κεντρική Β-Ε, πωλούσε μέλι υπαίθρια για χρόνια.
Πρόσφατα, η αστυνομία κατέσχεσε εξοπλισμό, 750 κιλά ζάχαρη, 1.755 βαζάκια με απομίμηση μελιού και 1.152 άδεια βαζάκια από το εργοστάσιο παραγωγής μελιού του. Ο Κουμπάτ χρέωνε το μέλι 5 έως 6 ευρώ το κιλό.
"Είναι μόλις ένας από τους πολλούς παράνομους παραγωγούς. 
Δυστυχώς, το μέλι είναι απλά μία από τις πολλές απομιμήσεις τροφίμων στην αγορά. Υπάρχουν πολλά παρόμοια προϊόντα, ωστόσο είναι δύσκολο να αποδειχθεί. Κάθε προϊόν πρέπει να έχει ετικέτα συστατικών, ωστόσο δεν έχουμε αρκετά σχολαστική επιθεώρηση για να ελέγχει εάν τα συστατικά που αναφέρονται στο προϊόν περιλαμβάνονται στο προϊόν", δήλωσε η Μουρίσα Μάριτς, πρόεδρος της ένωσης προστασίας καταναλωτών στην Πρίεντορ, στους SETimes.
"Είναι αποτέλεσμα περισσότερων δράσεων στην αγορά, του επιβεβλημένου ΦΠΑ και του ποινικού κώδικα που ορίζεται από το νόμο περί εμπορίου και επιθεώρησης εργασίας", δήλωσε ο Σουτούροφ στους SETimes.Ο Μπόρκα Σουτούροφ, επικεφαλής της επιθεώρησης αγοράς της RS, ανέφερε πως η μάχη ενάντια σε απομιμήσεις προϊόντων στην αγορά της οντότητας έχει σημειώσει κάποια επιτυχία. Σύμφωνα με τον Σουτούροφ, μεταξύ 2009 και 2012, ο αριθμός απομιμήσεων μειώθηκε.
setimes.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...