ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Η ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΙΚΟΤΙΝΟΕΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.(νεα ερευνα).

Τα Νεονικοτινοειδή ήταν στην επικαιρότητα λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας ότι συνδέονται με σοβαρές μειώσεις στα , με αποτέλεσμα μια διετή απαγόρευση της ΕΕ τον Απρίλιο του 2013, από τα τρία νεονικοτινοειδή που χρησιμοποιούνται συνήθως στην Ευρώπη.


Αλλά μελέτη του καθηγητή Goulson του - «Μια επισκόπηση των περιβαλλοντικών κινδύνων από νεονικοτινοειδών  '1 - που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα (Παρασκευή 14, Ιουνίου, 2013) στην Εφημερίδα της Εφαρμοσμένης Οικολογίας και η οποία συγκεντρώνει τα δεδομένα από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένης και της δικής της έρευνας της βιομηχανίας αγροχημικών της, αποκαλύπτει ότι η ζημιά στις μέλισσες μπορεί να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Τα νεονικοτινοειδή είναι εφαρμόζονται ως επικαλύψεις σπόρων, που προορίζονται για να απορροφηθεί από το φυτό, αλλά επίσης και πάνω από το 90 τοις εκατό του δραστικού συστατικού πηγαίνει στο έδαφος και στα υπόγεια ύδατα, όπου παραμένει για χρόνια.
Τα δεδομένα από αγροχημικών κατασκευαστή Bayer για την εμμονή των νεονικοτινοειδών στο έδαφος διατίθενται ευρέως για πρώτη φορά στη μελέτη του καθηγητή Goulson του.
Σύμφωνα με τα νεονικοτινοειδή, αν χρησιμοποιούνται τακτικά, συσσωρεύονται στο έδαφος σε συγκεντρώσεις πολύ υψηλότερες από εκείνες που σκοτώνουν τις μέλισσες, που θέτουν σε κίνδυνο την ασπόνδυλα του εδάφους και την  .
Καθηγητής Goulson λέει: «Κάθε φυτοφάρμακο μπορεί να παραμείνει για πολλά χρόνια, συσσωρεύονται στο έδαφος, και η διήθηση σε οδούς είναι πιθανό να έχει επιπτώσεις πολύ πέραν των . Είναι ιδιαίτερα τοξικό για μη στοχευόμενους οργανισμούς. Για παράδειγμα, λιγότερο από ένα μέρος ανά δισεκατομμύριο του νεονικοτινοειδών imidacloprid σε ρέματα είναι αρκετό για να σκοτώσει  . "
Η μελέτη υπογραμμίζει επίσης τους κινδύνους για τα σποροφάγα πουλιά όπως πέρδικες, οι οποίες πρέπει να τρώνε μόνο λίγα νεονικοτινοειδές που έλαβαν σπόρους της καλλιέργειας για να λάβετε μια θανατηφόρα δόση.
Αυτή η τελευταία ζητεί αποδείξεις υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα της πρόσφατης διετούς μορατόριουμ της ΕΕ σχετικά με τη χρήση ορισμένων νεονικοτινοειδών στις καλλιέργειες ανθοφορία. Καθηγητής Goulson λέει:. "Τα νεονικοτινοειδή θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως για τα σιτηρά, έτσι ώστε οι ευρύτερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι πιθανόν να συνεχίσουν δεδομένη την μακροβιότητα των εν λόγω ενώσεων, θα είναι στα εδάφη μας για τα επόμενα χρόνια, ακόμη και κάτω από την απόλυτη απαγόρευση, έτσι ώστε δύο χρόνια είναι πολύ μικρή για να παράγουν κανένα όφελος, ακόμη και αν υπήρχαν κάποια σαφές σχέδιο για την παρακολούθηση αυτών των παροχών -. που δεν υπάρχει είναι ότι είναι εντελώς ασαφές τι αυτό το διετές μορατόριουμ έχει ως στόχο να επιτευχθεί ".
Καθηγητής Goulson εφιστά επίσης την προσοχή στην έλλειψη δημοσίως διαθέσιμα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των  . Λέει: «Μελέτες από τις ΗΠΑ δείχνουν ότι νεονικοτινοειδών επεξεργασίας των σπόρων μπορεί να είναι είτε εντελώς αναποτελεσματικά ή κοστίζουν περισσότερο από ό, τι το όφελος στην απόδοση της καλλιέργειας που έχει αποκτηθεί από τη χρήση τους, μας φαίνεται να είναι σε μια κατάσταση όπου οι αγρότες καλούνται κυρίως από γεωπόνους που ασχολούνται με την πώληση τους. φυτοφάρμακα. "
Περισσότερες πληροφορίες: Goulson, D. (2013) Μια επισκόπηση των περιβαλλοντικών κινδύνων που νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων, Journal of Applied Ecology στις 14 Ιουνίου 2013. doi: 10.1111/1365-2664.12111


Read more at: http://phys.org/news/2013-06-pesticides-bees-biologist.html#jC
p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...