ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.

Αρκούδες στην περιοχή της Αγιάς επιβεβαιώνουν κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μεταξύ Αγιάς και Μεγαλοβρύσου, αλλά και αγρότης της περιοχής Αετολόφου.


Για τον Αετόλοφο διαπιστώθηκαν πατημασιές σε κτήμα έξω από το χωριό προ 20ήμερου σχεδόν, μάλιστα έχουν φωτογραφηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο, ενώ από 2 κτηνοτρόφους που έχουν τα ζώα τους σε πλαγιά του Κισσάβου, μεταξύ της Αγιάς και του Μεγαλοβρύσου, έχουν γίνει καταγγελίες πως κατασπάραξαν γίδια και έκαναν ζημιές στις εγκαταστάσεις που διατηρούν.

Ο ένας εκ των δύο, μάλιστα, ο κ. Κ.Μαχμουντές με δηλώσεις του στην «Ε» υποστηρίζει – παραθέτοντας ταυτόχρονα και φωτογραφικό υλικό – πως 16 γίδια (!) θανατώθηκαν από 3 αρκούδες, οι οποίες, όπως υποστηρίζει γκρέμισαν και τη συρμάτινη περίφραξη όπου αυτά μαζί με άλλα φυλάσσονταν. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, περί τη 1:30 τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη άκουσαν αυτός και τα μέλη της οικογένειάς του τα κουδούνια που είναι κρεμασμένα στους λαιμούς των ζώων να χτυπούν έντονα.Πηγαίνοντας σ’ αυτά είδαν τις αρκούδες να απομακρύνονται και διαπίστωσαν έντρομοι το κακό που είχαν προλάβει να κάνουν. 
Το πρωί της Πέμπτης είδαν και πατημασιές, τις οποίες επιβεβαιώνει – με κάθε επιφύλαξη πάντα – και ο δασάρχης Αγιάς κ. Α.Γκάτσικος, οποίος σύμφωνα με δήλωσή του πήγε μετά από την καταγγελία του συμβάντος μαζί με υπαλλήλους του Δασαρχείου στην εν λόγω περιοχή.

Ο κ. Μαχμουντές, αξίζει να σημειωθεί, πως μιλάει για 2 μεγάλες αρκούδες και μια μικρή, οι οποίες έκαναν ζημιές και σε μαντρί συναδέλφου του από το Μεγαλόβρυσο. Στον ΕΛΓΑ έχει γίνει, όπως λέει αναγγελία ζημιάς του ζωικού κεφαλαίου και αναμένει τους κτηνιάτρους της υπηρεσίας, ενώ με έμφαση υπογραμμίζει πως ενημέρωσε και τον Αρκτούρο, αλλά, δυστυχώς, δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε.

 Για το θέμα, επίσης, επισημαίνει πως έχει ενημερωθεί και το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς.Το ζήτημα σίγουρα χρήζει διερεύνησης. Στον Κίσσαβο και το Μαυροβούνι δεν έχουν αναφερθεί ξανά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, περιστατικά με αρκούδες και πολλοί αναρωτιούνται πώς αυτά τα ζώα βρέθηκαν σ’ αυτά τα μέρη.  Aνάλογες καταγγελίες έγιναν και πριν λίγο καιρό, κάτι που επιβεβαιώνεται από τον ΕΛΓΑ, και στην περιοχή Συκής του Πηλίου.
(ΠΗΓΗ:κυνηγός)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...