ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο νέος φορέας, όπως προκύπτει από το καταστατικό του, θα έχει τη μορφή Αστικής – Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία Ένωση Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος (ή Association of Medicinal and Aromatic Plants of Greece) και κύριο σκοπό την προώθηση της έρευνας, παραγωγής, διάθεσης και χρήσης των αρωματικών φυτών, καθώς και των προϊόντων που προέρχονται από αυτά.


Οι στόχοι της ΕΑΦΦΕΌσον αφορά στους στόχους της Ένωσης, αυτοί σχετίζονται με την προώθηση της παραγωγής και εμπορίας αρωματικών φαρμακευτικών φυτών και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνδυασμό με την προώθηση του αρωματοτουρισμού στη χώρα μας, καθώς και τη δημιουργία επώνυμων - πιστοποιημένων προϊόντων, όπως ονομασίας προέλευσης, γεωγραφικής ένδειξης κ.λπ.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί, επίσης στη σύνδεση, συνέργεια και συνεργασία με επιστημονικά - ερευνητικά κέντρα και επαγγελματικές και άλλες οργανώσεις, φορείς κ.λπ., όπως και για την ανάδειξη και αξιοποίηση της ελληνικής αρωματικής χλωρίδας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και την ενεργή συμμετοχή για την προστασία της αυτοφυούς αρωματικής χλωρίδας από την ανεξέλεγκτη και παράνομη συλλογή και χρησιμοποίηση του ελληνικού αυτοφυούς γενετικού υλικού σε ξένες χώρες.
Προκειμένου να επιτευχθούν οι συγκεκριμένες επιδιώξεις η Ένωση σχεδιάζει να προχωρήσει σε έρευνες αγοράς και στην εκπόνηση κλαδικών μελετών και να συμμετέχει σε στοχευμένες εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις. Θα επιχειρηθεί, ακόμη, η δημιουργία βάσης δεδομένων των μελών της ανά κατηγορία (π.χ. βάση δεδομένων φυτωριούχων, καλλιεργητών, μεταποιητών κ.λπ), αλλά και η συμβολή της στη δημιουργία εθνικού καταλόγου ποικιλιών αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, ώστε να εξασφαλίζεται η προμήθεια κατάλληλου πολλαπλασιαστικού υλικού.
Κόστος συμμετοχής μελών.Όσον αφορά στο κόστος συμμετοχής, σύμφωνα με το καταστατικό η εταιρική μερίδα ορίστηκε στα 500 ευρώ και καταβάλλεται: α) για τα ιδρυτικά μέλη 100 ευρώ με την υπογραφή του καταστατικού και 150 ευρώ έως 31/12/2013 και τα υπόλοιπα 250 μέχρι 30/6/14 και β) για τα τακτικά μέλη με την αίτηση εγγραφής τους καταβάλλεται 50% της εταιρικής μερίδας και εντός έξι μηνών το υπόλοιπο 50%.
Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...