ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΩΣ 35 ΧΡΟΝΩΝ.

Στις επόμενες μέρες αναμένεται να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο» του ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Το πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση 3.000 περίπου άνεργων νέων, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, που έχουν τελειώσει το Λύκειο, με σκοπό να εκπαιδευτούν για να μπορέσουν να κάνουν τη δική τους δουλειά στην ύπαιθρο. Ο προϋπολογισμός της δράσης έχει καθοριστεί σε 12,78 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο», που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τους αρμόδιους υπουργούς τον Ιανουάριο, απαρτίζεται από τρεις κατηγορίες ενεργειών:

Συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση σε θέματα επιχειρηματικότητας, έναρξης και διαχείρισης αγροτικής μονάδας, καθώς και σε κάποια τεχνική, όπως π.χ. μελισσοκομία, εκτροφή σαλιγκαριών, τυροκομία, καλλιέργεια και αξιοποίηση φαρμακευτικών φυτών κ.λπ. Η κατάρτιση θα διακρίνεται σε θεωρία 30% και πρακτική 70%.

Συμβουλευτική, σχετικά με την προετοιμασία και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την επιλογή του είδους της επιχειρηματικής δράσης και του τρόπου διαχείρισής της, καθώς και την ενημέρωση για πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης.

Υποβοήθηση επενδυτικής δραστηριότητας, η οποία αποτελεί συνέχεια της συμβουλευτικής και περιλαμβάνει την καθοδήγηση των ωφελουμένων στη σύνταξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων και την εφαρμογή της επένδυσης, την εξεύρεση κονδυλίων έναρξης και τον εντοπισμό ενδιαφερομένων επενδυτών.

Οσοι συμμετάσχουν στη δράση για την επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο θα ωφεληθούν από τις εξής ενέργειες και τα αντίστοιχα ποσά:

Κατάρτιση με εκπαιδευτικό επίδομα €5 ανά ώρα.
Συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) των νέων επιχειρηματιών, η οποία ανέρχεται κατά μέγιστο σε €3.000.

Επομένως, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν προβλέπει την επιδότηση νέων αγροτών ή κτηνοτρόφων για την αγορά εξοπλισμού, αναλώσιμων ή εργαλείων, αλλά την υποβοήθηση των συμμετεχόντων άνεργων νέων με κατάρτιση και συμβουλευτική υποστήριξη για το ξεκίνημά τους στις καλλιέργειες ή την κτηνοτροφία.

Το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο» θα διαχειριστεί το υπουργείο Εργασίας, και αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ.

Ένθετο ΖΗΤΕΙΤΑΙ εφημερίδα Πελοπόννησος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...