ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ.

Το τελευταίο διήμερο το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Γιώργου Καλτσογιάννη έγινε δέκτης πολλών αναφορών παραπόνων από κατοίκους του Πηλίου και ιδίως από μελισσοκόμους του Κισσού, της Αργαλαστής και της Μακρυνίτσας, για ζημιές που προκλήθηκαν στα μελίσσια τους από μία ή περισσότερες αρκούδες. Να σημειωθεί, ότι την ύπαρξη μιας τουλάχιστον νεαρής αρκούδας διαπίστωσαν οι αρμόδιοι της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία της αρκούδας «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», που επισκέφθηκαν προ ημερών την περιοχή.

Ο κ. Καλτσογιάννης, γνωστοποιεί με δελτίο τύπου, οτι επικοινώνησε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και ειδικότερα με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών κ. Αμοργιανιώτη και τον Προιστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών κ. Δημόπουλο, τους οποίους ενημέρωσε για το συγκεκριμένο ζήτημα, για το οποίο μέχρι τότε δεν είχαν πληροφόρηση.  Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης  απέστειλε και σχετικό έγγραφο, με το οποίο ζητά από τους παραπάνω αρμόδιους φορείς, να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και εφόσον κριθεί σκόπιμο, να γίνει μεταφορά των αρκούδων στο φυσικό τους βιότοπο.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης είπε: «Το Πήλιο αποτελεί μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή με αναπτυγμένη τόσο την τουριστική, όσο και τη γεωργοκτηνοτροφική δραστηριότητα και μέχρι σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί ή καταγραφεί εμφάνιση αρκούδας, οπότε η τυχόν παρουσία της είναι πιθανόν αποτέλεσμα αποπροσανατολισμού της. Οφείλουμε να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, το οικοσύστημα και τη φυσική ακεραιότητα ζώων υπό εξαφάνιση, αλλά παράλληλα και πρώτιστα οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τις περιουσίες των κατοίκων». 

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ το πρωί ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Γ. Αντώνογλου-Κασσαβέτης, είπε, οτι η απομάκρυνση του ζώου (αρσενική νεαρή αρκούδα), που ανίχνευσαν οι άνθρωποι του "Αρκτούρου" την περασμένη εβδομάδα επιτόπου, είναι το ζητούμενο. Πρόκειται, ωστόσο, για μια διαδικασία χρονοβόρα.


Υ.Σ. Τοσα χρονια γιατι δεν ειχε αρκουδα στην περιοχη και βρεθηκε τωρα??
        Και τελος παντων,απο που ξεστρατησε ρε παιδια??
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...