ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

H KAMΠΑΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.


Συναγερμός στην Κόρινθο για να σωθούν οι φοίνικες από το Κόκκινο Ρυγχωτό Σκαθάρι που τους καταστρέφει....
και να πανε περιπατο οι μελισσες!!

Το έντομο  Rhynchophorus ferrugineus μετά από το Κιάτο, το Βραχάτι  και το Ξυλόκαστρο εμφανίστηκε και στην πόλη της Κορίνθου, όπου έχει ήδη προσβάλει αρκετά φοινικοειδή.


Μάλιστα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας προειδοποιεί ότι η προσβολή επεκτείνεται σε ολόκληρη την  Περιφερειακή Ενότητα της Κορινθίας και λόγω της επικινδυνότητας που παρουσιάζει για  εξαφάνιση των φοινικοειδών από την περιοχή, συνιστώνται επισταμένοι μακροσκοπικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις (εισαγωγείς, φυτώρια ξενοδοχειακές μονάδες) που έχουν εισάγει φοίνικες τα  τελευταία έτη ή εμπορεύονται φοινικοειδή καθώς και σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχουν φοινικοειδή (κήποι-πάρκα, βοτανικοί κήποι, δεντροστοιχίες κ.λπ.) και ιδιωτικούς χώρους (κήπους, αύλειους χώρους κλπ.).

Χαρακτηριστικά μακροσκοπικά συμπτώματα είναι η καταστροφή της νέας βλάστησης (καρδιάς) με τα νεαρά φύλλα να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά φαγώματα και  η κάμψη των παλαιών φύλλων πού δίνει στο φυτό την όψη ανοικτής ομπρέλας.

Οι έντονα προσβεβλημένοι φοίνικες εμφανίζουν ολική απώλεια των φύλλων και σήψη του κορμού με συνέπεια τη ξήρανση του δέντρου, ενώ όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη και επιφέρει την ολική ξήρανση του δέντρου.

Η Εθνική και η Κοινοτική νομοθεσία επιβάλουν την εφαρμογή ορισμένων έκτατων μέτρων για την εξάλειψη του επιβλαβούς οργανισμού τα οποία εφαρμόζει η  Υπηρεσία μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αρθρο απο την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Μισο λεπτο κυριοι..

λετε σε  συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι μελισσες τι φταινε??
Συνεργασια με τους μελισσοκομους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ??

Δεν θα ηταν πρεπον να μιλησετε και με αυτους??
Οι δεν μιλανε οι μελισσοκομοι με εσας??
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...