ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ??


Σε εφαρμογή μπαίνει και επίσημα από την Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ η Κάρτα του Αγρότη. Στο σύστημα που έχει ετοιμάσει η τράπεζα, θα «κολλήσουν» τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους αγρότες που έχουν συνάψει συμβόλαια με μεταποιητικές βιομηχανίες, καθώς και η προμήθεια φθηνού πετρελαίου με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.


Εν τω μεταξύ, μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ξεκινήσει και η εκταμίευση των χαμηλότοκων επενδυτικώνδανείων μέσω του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Ήδη μέσα στον Μάιο φαίνεται ότι θα έχουν επιλεχθεί οι συνεργαζόμενες τράπεζες από το ΕΤΕΑΝ. 
Βλέποντας και τις άμεσες ανάγκες που έχουν οι παραγωγοί σε ρευστό, προκειμένου να προχωρήσουν στις ανοιξιάτικες εργασίες στο χωράφι, πολλές βιομηχανίες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων προχώρησαν και αυτές σε ορισμένου είδους «παροχές» με τη μορφή πίστωσης για όσους αγρότες συνάπτουν μαζί τους δεσμευτικά συμβόλαια για την πώληση της φετινής σοδειάς. Κάτι σαν το πρόγραμμα που έχει σκοπό να υλοποιήσει η Πειραιώς-ΑΤΕ, αλλά χωρίς τη μεσολάβηση της τράπεζας.
Κι ενώ οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν ανακοινώσει στους παραγωγούς τις προθέσεις τους με σαφήνεια, δίνοντας ποσοστά πίστωσης ή κατευθείαν τα εφόδια (σπόρους, φυτάρια και λίπασμα), οι λεπτομέρειες της ενεργοποίησης του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, καθώς και τα ποσά που θα συγκεντρωθούν για τη δανειοδότηση των επενδυτών-αγροτών θα οριστικοποιηθούν μετά την επιλογή των τραπεζών.
αγροτικα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...