ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΝΙΚΟΤΙΝΟΕΙΔΗ.-ΣΗΜΕΡΑ..


Η ΕΕΕΜΣ έχει προσκληθεί να εκθέσει τις απόψεις της σε σύσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ (Αχαρνών 2), την Πέμπτη 18/4/2013 και ώρα 10:00, κατόπιν πρόσκλησης (Αριθ. πρωτ.: 4293/46920, 16-4-2013) από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Φυτικής Παραγωγής. Έχει προσκληθεί επίσης το Τμήμα Α' της υπηρεσίας καθώς και το Τμήμα Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΥΠΑΑΤ.
Πιο συγκεκριμένα, θέμα της συζήτησης θα είναι η “Κατ’ εξαίρεση διάθεση στην αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αντιμετώπιση του Rhynchophorus ferrugineus σε φοινικοειδή για το έτος 2013 ”. 


Η ΕΕΕΜΣ έχει σοβαρές ενστάσεις για την κατ'εξαίρεση διάθεση στη χώρα μας των προϊόντων αυτών(abamectinlambda-cyhalothrinspinosad), καθώς ανήκουν στην κατηγορία SP e8, επικίνδυνα για μέλισσες. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και οι οδηγίες στα σκευάσματα αυτά: "SP e8 επικίνδυνο για τις μέλισσες, μην χρησιμοποιείτε το προϊόν σε καλλιέργειες κατά την ανθοφορία, κατά την περίοδο που συλλέγουν οι μέλισσες γύρη, απομακρύνετε ή καλύψτε τις κυψέλες κατά την χρήση του προϊόντος και επί 1 ημέρα μετά την χρήση, μην χρησιμοποιείτε το προϊόν κατά την περίοδο ανθοφορίας ζιζανίων. Απομακρύνετε τα ζιζάνια πριν την ανθοφορία.

Με τη σειρά της, η ΕΕΕΜΣ, απέστειλε άμεσα πρόσκληση στην ΟΜΣΕ να συμμετέχει και αυτή με εκπρόσωπό της γεωτεχνικό, λόγω της φύσης του θέματος. Έτσι, θα μπορέσουμε να έχουμε στο υπουργείο μία κοινή, σαφή και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη, ως κλάδος.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στην ιστοσελίδα της ΕΕΕΜΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...