ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.....ΜΕΛΙ ΦΥΣΙΚΑ!!


Μπορεί να σας ακούγετε λίγο χειμωνιάτικη η συνταγή, αλλά μπορείτε να της δώσετε ανοιξιάτικο αέρα συνοδεύοντας τα σιροπιαστά φρούτα σας με παγωτό. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα σας ως γέμιση σε τάρτα.
Υλικά

600 γραμμάρια αχλάδια ξεφλουδισμένα, κομμένα στα τέσσερα, χωρίς τον πυρήνα τους
350 γραμμάρια πράσινα μήλα ξεφλουδισμένα, κομμένα στα τέσσερα, χωρίς τον πυρήνα τους
1/4 του φλιτζανιού μέλι
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Κόψτε τα τέταρτα αχλαδιών και μήλων σε φέτες των 3 χιλιοστών. Βάλτε τις φέτες σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέστε το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε για να συνδυάσουν.
2. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έχοντας την κατσαρόλα καλυμμένη με το καπάκι για 10 λεπτά μέχρι τα φρούτα να αρχίσουν να μαλακώνουν
3. Ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 15 - 20 λεπτά μέχρι τα φρούτα να είναι τρυφερά και σιροπιαστά. Απομακρύνετε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει τελείως και σερβίρετε.


Πηγή: http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/KATI-GLYKO/item/71593-komposta-milon-kai-ahladion-me-meli#ixzz2OoZrKEQM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...