ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Στο Γυμνάσιο Ιαλυσού και στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Αγωγής Υγείας υλοποιούνται δύο προγράμματα που αφορούν το Μέλι και είναι: (α) "Μέλι και ʼνθρωποι: Μια γλυκιά σχέση" και (β) "Από την κυψέλη στο πιάτο μας: Ο δρόμος του μελιού". 

Για το λόγο αυτό: 

(α) πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου στις 18 Δεκεμβρίου 2012 με θέμα «Μέλι Christmas», κατά την οποία όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου δοκίμασαν μελεκούνια και λουκούμια με βάση το μέλι που προσέφερε δωρεάν η εταιρεία «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου». 

(β) επισκέφθηκε το Σχολείο την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 η κυρία Ματίνα Πιλατέρη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, η οποία ενημέρωσε τους μαθητές/τριες σχετικά με την διατροφική αξία του μελιού για τον άνθρωπο και ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους. 

(γ) επισκέφθηκαν το σχολείο την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, ύστερα από πρόσκληση, ο κύριος Μοσχίδης Γεώργιος, Γεωπόνος, Υπάλληλος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο κύριος Χατζηκαντής Μιχάλης, Γεωπόνος, οι οποίοι ενημέρωσαν διεξοδικά την ομάδα μαθητών και μαθητριών που συμμετέχει στα προγράμματα. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης και κάλυψε το θέμα της παραγωγής του μελιού, την ωφελιμότητα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον
καθώς και άλλες πτυχές σχετικές με την μελισσοκομία. Η ενημέρωση εκτός από θεωρητικό πλαίσιο είχε και βιωματικό χαρακτήρα αφού τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα είδη μελιού και άλλων προϊόντων της μέλισσας. Οι ομιλητές προσέγγισαν το θέμα επιστημονικά και διεξοδικά και κατάφεραν να ενθουσιάσουν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς. 

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού ευχαριστεί θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέβαλαν στην πλήρη και διεξοδική ενημέρωση των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στα προαναφερόμενα περιβαλλοντικά προγράμματα. 

Ροδιακη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...