ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου - ΟΠΕ Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του για το 2013, διοργανώνει για τον κλάδο τροφίμων, επιχειρηματική αποστολή στην Τζέντα και  Νταμάμ στις 12-17 Απριλίου 2013.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον για την αποστολή αυτή παρουσιάζουν τα παρακάτω είδη: Τρόφιμα (ελαιόλαδο, ελιές, μαργαρίνες, φρούτα και άλλα βρώσιμα μέρη φυτών, λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένα, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής), χυμοί, αναψυκτικά και μη αλκοολούχα ποτά.

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τζέντας γίνεται αποδέκτης σε καθημερινή βάση σωρείας αιτημάτων επιχειρηματικής και εμπορικής συνεργασίας ιδιαίτερα σε τομείς του κλάδου των τροφίμων.

Η Σαουδική Αραβία παρουσιάζει σταθερά σημαντική ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της και του κατά κεφαλή εισοδήματος παρά την αύξηση του πληθυσμού της κατά 600.000 περίπου τα τελευταία χρόνια. Η οικονομική και χρηματοδοτική ευρωστεία της Σ.

Αραβίας οι μεγάλες ανάγκες για έργα υποδομής και η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης και της κατανάλωσης λόγω ταχείας αύξησης του πληθυσμού και των εισοδημάτων σε συνδιασμό με το γεγονός ότι η μέση σαουδαραβική επιχειρηματική και κοινωνική νοοτροπία που είναι πολύ πιο κοντά στην ελληνική απ΄ό,τι στην ευρωπαϊκή , δημιουργεί ικανοποιητικές προοπτικές για τα ελληνικά προϊόντα.

Επίσης, θετικές προοπτικές έχουν πολλές ομάδες προϊόντων με μικρή ήδη παρουσία στη σαουδαραβική αγορά(φαρμακευτικά, καλλυντικά, πλαστικά) δεδομένου ότι αναμένεται λόγω των πρόσφατων μέτρων κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης που αναφέρθηκαν προηγούμενα και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου τόνωση της ζήτησης και της κατανάλωσης για το 2011 και τα επόμενα χρόνια.

Με βάση τα παραπάνω και τις καταγραφείσες στατιστικές εξελίξεις υπάρχουν θετικές και εκμεταλλεύσιμες δυνατότητες προς όφελος των ελληνικών εξαγωγών για προϊόντα με καλό συνδυασμό ποιότητας-τιμής, ιδίως σε προϊόντα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την κατασκευαστική βιομηχανία και τα έργα υποδομής.

Ο τομέας των τροφίμων, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στη τοπική αγορά, παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα του συγκεκριμένου κλάδου, η παρουσία των οποίων για το μέγεθος της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας είναι ελάχιστη έως μηδαμινή.

Όσον αφορά την πορεία των ελληνικών εξαγωγών, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μια δυναμική(έστω και από χαμηλή βάση) αφού, το 2008 έφτασαν 61,184εκ. ευρώ, το 2009 ανήλθαν σε 55,208εκ. ευρώ, το 2010 τα 93,225εκ. ευρώ.

Το 2011 οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 228,387εκ. ευρώ παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 144,99 %.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο μέχρι 1 Φεβρουαρίου 2013.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...