ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.


Αραβικό ενδιαφέρον για κρητικά προϊόνταΝα «γεμίσουν» με εκλεκτά Κρητικά προϊόντα τις Αραβικές αγορές-Εμιράτων, στοχεύουν Άραβες επιχειρηματίες κορυφαίων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που ήρθαν στο νησί και πραγματοποίησαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς, παραγωγούς και Κρητικούς επιχειρηματίες.

Οι εκπρόσωποι των Αραβικών εταιρειών από το Λίβανο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που ήταν προσκεκλημένοι της Περιφέρειας Κρήτης δοκίμασαν τα προϊόντα της Κρητικής γής και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την άριστη γεύση τους, την εμφάνιση, την ποιότητα ελαιολάδου, μελιού, σταφίδας, τυροκομικών, ελιών, αρτοσκευασμάτων, κ.α.
Οι Άραβες επιχειρηματίες είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, Εξαγωγέων και ακολούθησαν b2b συναντήσεις στα Επιμελητήρια Ηρακλείου και Χανίων με παραγωγούς και Κρητικούς επιχειρηματίες που παρουσίασαν τα προϊόντα τους.
«Η Περιφέρεια Κρήτη με στοχευμένες δράσεις και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς 'ανοίγει δρόμους' στην προώθηση φημισμένων Κρητικών προϊόντων αλλά και του τουρισμού. Μετά την Ρωσία, την Ουκρανία, τον Καναδά και χώρες της Ευρώπης η Περιφέρεια 'ανοίγει γέφυρα' συνεργασίας στην προώθηση Κρητικών προϊόντων με τις Αραβικές χώρες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου επεσήμανε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης για τον πρωτογενή τομέα την τελευταία διετία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με θετικά αποτελέσματα.
«Ο στόχος μας είναι ένας, η προώθηση των πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Είχαμε χθες και προχθές κοντά μας δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων που δραστηριοποιούνται στις Αραβικές χώρες, όπου πραγματοποιούν πωλήσεις σε εκατοντάδες μεγάλα σούπερ μάρκετ με τζίρο που υπερβαίνει το 1 δις δολάρια. Είμαι αισιόδοξη ότι από τις συναντήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά και θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για τις εξαγωγές του νησιού», δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου. Από την πλευρά τους, ο εκπρόσωπος της εταιρείας διανομής τροφίμων «Sultan Center» με έδρα το Κουβέιτ, κ. Ibrahim Issa, αλλά και ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Widriss» με έδρα το Λίβανο που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπεραγορών κ. Wafic Idriss εμφανίστηκαν εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων, τονίζοντας ότι είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρξουν συμφωνίες για εξαγωγές στις Αραβικές χώρες.
«Τώρα ήρθαμε για μια πρώτη γεύση, μια καλή γνωριμία με τους Κρητικούς και τα προϊόντα τους, και στην επόμενη φάση θα κλείσουμε συμφωνίες» είπαν χαρακτηριστικά οι δύο Άραβες επιχειρηματίες.
Την εκτίμηση αλλά και την ευχή του ότι τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού θα κατακτήσουν τις αγορές της Μέσης Ανατολής καθώς ήδη υπάρχουν πολύ θετικά αποτελέσματα στις εξαγωγές της Κρήτης στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης.
Την αισιοδοξία τους επίσης για θετική πορεία των Κρητικών προϊόντων στις Αραβικές χώρες και Εμιράτα εξέφρασαν οι συμμετέχοντες Κρητικοί παραγωγοί-επιχειρηματίες που ήδη εξάγουν με επιτυχία προϊόντα τους στο εξωτερικό.
Μανόλης Κοκολάκης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...