ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη απέστειλε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας.
Αναφέρουν:


Κύριοι υπουργοί

Όπως καλά γνωρίζετε, στην ΕΕ γίνεται μια προσπάθεια ιδιαίτερα από τις βιομηχανικές χώρες, να αναθεωρηθεί ο τελωνιακός κώδικας και να είναι δυνατόν να εισάγονται ακόμα και τρόφιμα, που με μια αλλαγή στη συσκευασία τους και τοποθετώντας μια ετικέτα θα μπορούν να τα βαφτίζουν «νόμιμα» , σαν προϊόντα προέλευσης ΕΕ.

Από αυτά δεν εξαιρούνται τα αγροτικά προϊόντα και ενδεχόμενη εφαρμογή ενός τέτοιου κανονισμού, θα σημάνει αυτόματα την ολοκληρωτική καταστροφή του ευρωπαϊκού αγροτικού τομέα.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι έτσι θα αυξηθούν οι εισαγωγές μας, με αρνητικές επιπτώσεις στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μας, οι καταναλωτές θα αγοράζουν εισαγόμενα (άγνωστης προέλευσης και ποιότητας) σαν ελληνικά προϊόντα που θα πληρώνουν και ακριβότερα, ενώ οι αγρότες θα βλέπουμε τα προϊόντα μας να σαπίζουν στο χωράφι.

Θεωρούμε σκόπιμη και εκ του πονηρού αυτή την προσπάθεια και εν όψει της σύσκεψης που αναμένεται στο υπουργείο Οικονομικών στις 11-1-2013 για το συγκεκριμένο σχέδιο Κανονισμού, σας καλούμε και απαιτούμε , να καταβάλετε κάθε προσπάθεια και να πετύχετε τις συμμαχίες αυτές στην ΕΕ, ώστε να εξασφαλιστεί η ΕΞΑΙΡΕΣΗ και μόνο, των αγροτικών προϊόντων από αυτόν τον Κανονισμό.

Υ.Γ.: Τυχόν αρνητική εξέλιξη, θα πυροδοτήσει δυναμικές αντιδράσεις από τους αγρότες μας, αλλά και από όλους τους αγρότες της ΕΕ, με απρόβλεπτες συνέπιες.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Πέτρος Μαχαιράς

Ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Ρεμεδιάκης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...