ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΒΑΚΤΗΡΙΑ!!


Πρώτα ειχαμε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, τώρα υπάρχουν οι μέλισσες.!!
Τα έντομα που εκπαιδεύονται στο εργαστήριο Έρευνας Τροφίμων και φυτών του Canterbury Πανεπιστήμιου , εντοπίζουν τη μυρωδιά των μήλων που έχουν μολυνθεί από κάμπιες, ώστε τα δέντρα να μπορούν να αντιμετωπιστούν.


"Έχουμε εκπαιδεύσει τις μέλισσες να μυρίζουν όπου υπαρχουν οι κάμπιες . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό ενδεχομένως για τη βελτίωση της διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών."
Στο Canterbury Πανεπιστήμιο ο φοιτητής Josh δήλωσε ότι οι μέλισσες διδάχτηκαν μέσω όσφρησης, της γεύσης και της αφής.
Τους δίδονταν να μυρίζουν τα προσβεβλημένα φυτα. Στη συνέχεια θα διοχετευόταν ζάχαρη και ο εκπαιδευτής των μελισσών θα αγγίξει και τις κεραίες τους, έτσι ώστε οι μέλισσες θα συνδέσουν τη μυρωδιά με την αφή και τη ζάχαρη, και να κολλήσει έξω τη γλώσσα τους όταν μύριζε τις ίδιες ενώσεις και πάλι.
Οι μελισσες ειχαν επίσης εκπαιδευτεί να εντοπίζουν ενα βακτήριο (Liberibacter),που προκαλει σοβαρες λοιμωξεις σε ντοματες και πατατες στην Ν.Ζηλανδια.
"Οι μέλισσες μπορούν να ανιχνεύσουν τις χημικές ουσίες στα μέρη του τετράκις εκατομμύρια."
Περισσοτερα εδω
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...