ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ???


Ανάμεσα στις πολλές ασθένειες ειναι και τα παράσιτα Tropilaelaps. Αυτά τα ακάρεα είναι εγγενές στην τροπική Ασία και είναι μια σοβαρή απειλή για την μέλισσα και το μέλι. 

Εύκολα μπορει να μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή μέλισσα.
Στη φωτογραφία εδώ, τα ακάρεα είναι κοκκινωπό καφέ σε μια απόχρωση που είναι πολύ παρόμοια με εκείνη της βαρρόα. Είναι περίπου το 1/3 τόσο ευρύ όσο ένα άκαρι Varroa, ή 1 χιλιοστό μήκος και 0,6 mm. Και θεωρούνται scurrying πλαίσια γόνου πάνω από κύτταρο σε κύτταρο.

Η πλειοψηφία των Tropilaelaps ζουν και αναπαράγονται μέσα στο γόνο, καθώς μπορούν να επιτύχουν ένα μεγαλύτερο κύκλο ζωής εκεί, που ζουν μόνο περίπου τρεις ημέρες. Ίσως το πιο ανησυχητικό χαρακτηριστικό των ακάρεων είναι ο ρυθμός αναπαραγωγής του και τον κύκλο αναπαραγωγής. Μέσα σε 24 ώρες από την εκκόλαψη των αυγών τα ακάρεα μπορουν να εισέλθουν σε άλλο κελί και να αρχίσουν την αναπαραγωγή.
Φθάνει σε πλήρη ωριμότητα μέσα σε μόλις έξι ημέρες.
Αν έχετε Tropilaelaps ακάρεα,  μπορούν να προκαλέσουν αναπτυξιακές δυσμορφίες, λοιμώξεις, και τελικά τον θάνατο σε ένα πολύ ταχύ ρυθμό και λόγω του υψηλού ρυθμού αναπαραγωγής τους μπορούν να πολλαπλασιάζονται γρηγορότερα από Varroa προκαλώντας πολύ πιο εκτεταμένες βλάβες.
 Φωτογραφία: Photo Credit: http://www.irishdarknativehoneybees.com
Περισσοτερα εδω.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...