ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΗΛΑ "ΜΕΛΙ" & ΑΧΛΑΔΙΑ.


Γκουρμέ γλυκό, το οποίο διαφοροποιείται 
από την κλασική, ακαταμάχητη μαρέγκα:
 μπερδεύεται με κουβερτούρα για πιο έντονο 
χρώμα και γεύση και σηκώνει μαλακά φρούτα
ποτισμένα με κόκκινο κρασί και πλούσια, μαλακή
 σαντιγί για ένα πιο ήπιο "σβήσιμο" γεύσης. 


Συνοδεύεται ταιριαστά με λικέρ Κεράσι (Cherry) 
ή θρυλικό Vinsanto

Υλικά
για τις μαρέγκες:
50 γρ. σοκολάτα υγείας, σπασμένη σε κομμάτια
4 ασπράδια αβγών
150 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
για τα μήλα/αχλάδια:
100 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml κόκκινο κρασί
3 μήλα
3 αχλάδια
1 φύλλο(α) δάφνη
1 ξυλαράκι(α) κανέλα
1 αστεροειδής γλυκάνισος
για το γαρνίρισμα:
250 ml κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι λάιμ, ξύσμα

Διαδικασία

για τις μαρέγκες:

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα που έχω σπάσει σε κομμάτια, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια ευχάριστα αφράτη, γυαλιστερή μαρέγκα. Προς το τέλος ανεβάζω την ταχύτητα και προσθέτω σιγά-σιγά τη ζάχαρη, να ενσωματωθεί πλήρως και να μη γεύομαι τους κόκκους της. Προσθέτω στη μαρέγκα μου το μέλι και τη λιωμένη κουβερτούρα και αναδεύω με μια σπάτουλα. 
Στρώνω ένα φύλλο λαδόχαρτου πάνω στη σχάρα του φούρνου. Σχηματίζω με τη μαρέγκα 8 μεγάλες, αναμαλλιασμένες φωλιές. Μπορώ είτε να χρησιμοποιήσω κορνέ, ώστε να δώσω ένα πιο σπιράλ σχήμα στις μαρέγκες μου είτε να φτιάξω στρογγυλές, άνισες φωλιές με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού. Ό,τι μου είναι πιο εύκολο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 130°C (γκάζι: 1/2) για 1½ - 2 ώρες, αναλόγως πόσο τσιχλώδη θέλω τη μαρέγκα. Τις αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.

για τα μήλα/αχλάδια:

Καθαρίζω καλά και κόβω σε μεγάλες φέτες τα φρούτα μου. Σε μέτρια φωτιά και σε φαρδύ σκεύος βάζω τη ζάχαρη και το κρασί. Το αφήνω μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες και οι άκρες να σκουραίνουν. Προσθέτω μέσα στο σιρόπι μου τα φρούτα και κατεβάζω στη χαμηλή ένταση. Αφήνω το μείγμα να σιγοβράσει για 10', έως ότου μαλακώσουν καλά τα φρούτα. Τα αφήνω να κρυώσουν.

για το γαρνίρισμα:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μια ευχάριστη σαντιγί. Σερβίρω τις μαρέγκες με μερικές κουταλιές από τη σαντιγί, σκεπάζω με τα μαλακά φρούτα και περιχύνω με κουταλιές από το σιρόπι τους!
(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από τον Jamie Oliver)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...