ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ -ΚΑΡΥΔΙΑ & "ΜΕΛΙ".



Υλικά

16 λεπτές φέτες (ιδανικά, πάχους 1 εκ.) από 1 μακριά φραντζόλα ψωμιού (ή 8 μεγαλύτερες φέτες, κομμένες στη μέση)
250 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ*, κομματιασμένο (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε κατίκι)


1/4 φλιτζ. τσαγιού μέλι 
1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα, ψημένα στο φούρνο στους 150° C για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
1 κοφτή κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου ή μαντζουράνας, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, τριμμένα ή κοπανισμένα στο γουδί)
Μερίδες 16 τμχ.


Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 25΄

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Μοιράζουμε το τυρί στις φέτες του ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί σε μία στρώση. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι άκρες του ψωμιού και να ζεσταθεί λίγο το τυρί, για περίπου 8 - 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το μέλι σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, ώστε να γίνει πιο ρευστό. Σκορπίζουμε πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού τα καρύδια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας. 

Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε.

Συμβουλή Σεβρ: μαλακό κατσικίσιο τυρί με πλούσια και κρεμώδη γεύση. Είναι επιτραπέζιο τυρί, όμως χρησιμοποιείται και στη μαγειρική. 

Πηγη Γαστρονομος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...