ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ.


Τις οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες ένα ασφαλισμένος του ΟΓΑ μπορεί να αλλάξει κατηγορία ασφάλισης, επιλέγοντας είτε κατώτερη είτε ανώτερη, δημοσιεύει ο Οργανισμός. Όπως ισχύει, οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης


 ασφαλίζονται υποχρεωτικά στις πέντε πρώτες ασφαλιστικές κατηγορίες του Κλάδου (1η έως 5η ) και προαιρετικά στις υπόλοιπες δύο (6η και 7η).
Ειδικότερα, με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 ορίστηκε ότι, από 1-1-2012 και μετά, οι ασφαλισμένοι κατατάσσονται υποχρεωτικά στην 1η ασφαλιστική κατηγορία, τα 5 πρώτα χρόνια της ασφάλισής τους. Μετά από τα 5 χρόνια μετατάσσονται υποχρεωτικά στη 2η ασφαλιστική κατηγορία και στη συνέχεια μετατάσσονται στις επόμενες (3η, 4η και 5η) κάθε 3 χρόνια ασφάλισης.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν με αίτησή τους να επιλέξουν ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία από αυτή στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά ή, εφόσον βρίσκονται σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, να επιλέξουν κατώτερη, όχι όμως μικρότερη από εκείνη στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά.

Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, οι ήδη ασφαλισμένοι του Κλάδου μετατάσσονται υποχρεωτικά από την 1-1-2012 στην αμέσως επόμενη ασφαλιστική κατηγορία εφόσον συμπληρώνουν τον απαιτούμενο συνολικό χρόνο ασφάλισης και έχουν διανύσει στην τελευταία (τρέχουσα) κατηγορία την απαιτούμενη 5ετία ή 3ετία.

Η υποχρεωτική μετάταξη ήδη υλοποιήθηκε και εμφανίζεται στις ειδοποιήσεις καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς του A΄ εξαμήνου 2012.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣΑπό την 1η στη 2η κατηγορία, μετά από 5 έτη ασφάλισης.
Από τη 2η στην 3η κατηγορία, μετά από 3 έτη ασφάλισης στη 2η κατηγορία και 8 συνολικά έτη ασφάλισης.
Από την 3η στην 4η κατηγορία, μετά από 3 έτη ασφάλισης στην 3η κατηγορία και 11 συνολικά έτη ασφάλισης.
Από την 4η στην 5η κατηγορία, μετά από 3 έτη ασφάλισης στην 4η κατηγορία και 14 συνολικά έτη ασφάλισης.
Όσον αφορά τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, επισημαίνουμε ότι η μετάταξη ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές από 1-1-2012 και μετά. Οι τυχόν ληξιπρόθεσμες μέχρι 31- 12-2011 εισφορές θα εξακολουθήσουν να υπολογίζονται στην ασφαλιστική κατηγορία που είχε υπαχθεί ο ασφαλισμένος μέχρι 31-12-2011.

Είναι αυτονόητο ότι με τη μετάταξη σε μεγαλύτερη κατηγορία, οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν μεγαλύτερη σύνταξη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...