ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ.


""Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι ψεκασμοί για το πράσινο σκουλήκι που έχει προσβάλλει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τις βαμβακοφυτείες του νομού Καρδίτσας, υποστηρίζουν οι αγρότες, οι οποίοι βλέπουν τη ζημιά χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.


Αν προστεθούν και όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες (αυξημένο κόστος παραγωγής, χαμηλή τιμή στο προϊόν,κ.α), τότε η κατάσταση διαγράφεται τραγική.""


Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή δεν υπήρξαν έγκαιρα εγκρίσεις και προγραμματισμός εφοδιασμού γι’ αυτά τα νεώτερα αποτελεσματικά εντομοκτόνα. Επιπλέον θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτά τα εντομοκτόνα έπρεπε να εφαρμοστούν πιο νωρίς για να αντιμετωπίσουν σωστά το πρόβλημα. Πάντως σήμερα δεν υπάρχουν τέτοια εντομοκτόνα διαθέσιμα σε καμιά περιοχή της χώρας και οι βαμβακοκαλλιεργητές βλέποντας την απειλή του πράσινου να μεγαλώνει βρίσκονται σε αμηχανία.
Με την υπάρχουσα κατάσταση, οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να ξαναγυρίσουν στα παλιά εντομοκτόνα, τα πυρεθρινοειδή και τα οργανοφωσφορικά, και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Μια σύσταση των ειδικών είναι να αποφεύγουν τους ψεκασμούς τις ζεστές ώρες της ημέρας και να ψεκάζουν μόνο τις δροσερές ώρες, από αργά το απόγευμα και μετά, για να έχουν κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι γίνονται αθρόες εισαγωγές παράνομων εντομοκτόνων, από Τουρκία και Βουλγαρία, από κάποιους που εκμεταλλεύονται τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί και την αδυναμία της πολιτείας να κάνει ένα στοιχειώδη προγραμματισμό. Συνιστούμε στους καλλιεργητές μας να αποφύγουν αυτή τη λύση γιατί οι κίνδυνοι που διατρέχουν είναι πραγματικά μεγάλοι.
 

Αρα φουλ στα φαρμακα λοιπον...θα γινει το ελα να δεις.
αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...