ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ.. ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ.


Και φρούτο και γλυκό. Με άλλα λόγια το ιδανικό καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Υλικά

  • 6 ώριμα νεκταρίνια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 150 γρ. μέλι της αρεσκείας μας, ζεσταμένο μέχρι να γίνει ελαφρώς ρευστό
  • 1 μεγάλο κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή 2 κουτ. γλυκού ξερό, όχι θρυμματισμένο
  • παγωτό της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα
Μερίδες 6
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο περίπου 30΄
Διαδικασία  Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό, σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει, προσθέτουμε τα νεκταρίνια, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και τα βράζουμε για 3 - 4 λεπτά. Παράλληλα, γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. Βγάζουμε τα νεκταρίνια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο μπολ με το παγωμένο νερό και τα παγάκια. Μόλις τα νεκταρίνια κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε τραβώντας με τα χέρια την φλούδα τους, προσεκτικά για να μην τραυματιστεί η σάρκα τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210° - 220° C. Βάζουμε τα νεκταρίνια σε ένα ταψάκι και τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το ελαφρώς ρευστό μέλι. Κόβουμε το κλαράκι του δεντρολίβανου σε 6 κομμάτια και καρφώνουμε από ένα κομμάτι σε κάθε νεκταρίνι (αν χρησιμοποιήσουμε ξερό, μπήγουμε 6 - 8 ξερά «φυλλαράκια» σε κάθε νεκταρίνι).

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα νεκταρίνια για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν πολύ απαλά. Ρίχνουμε στο ταψί 50 γρ. νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 - 15 λεπτά, περιχύνοντας μια - δυο φορές τα νεκταρίνια με τα υγρά του ταψιού. Μόλις τα νεκταρίνια γλασαριστούν και αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και σερβίρουμε με μπάλες παγωτού της αρεσκείας μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...