ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ.


Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου στο πλαίσιο εφαρμογής του εκθεσιακού του προγράμματος για το 2012 και με στόχο πάντοτε την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών FINE FOOD στην Αυστραλία, στο εκθεσιακό Κέντρο Melbourne


 Convention Exhibition Centre στην Μελβούρνη από 10 έως 13 Σεπτεμβρίου 2012.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου η εν λόγω έκθεση πραγματοποιείται από το 1984 κάθε χρόνο εναλλάξ στην Μελβούρνη και στο Σύδνεϋ και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Τροφίμων παγκοσμίως με το σύνολο των εκθετών να υπερβαίνει τους 1.000 και τους εμπορικούς επισκέπτες να ξεπερνούν τις 25.000. Το σύνολο των εκθετών δεν προέρχεται μόνο από τη χώρα της Ωκεανίας αλλά και από κοντινές Ασιατικές χώρες.
Η Αυστραλία με συνολικό πληθυσμό 22,3 εκ. κατοίκους εκ των οποίων τα 3,6 εκ. βρίσκονται στην Μελβούρνη και τα 4,1 στο Σύδνευ έχει να παρουσιάσει ιδιαίτερα θετικούς οικονομικούς δείκτες (πληθωρισμό 1,6% και ανεργία 5,1%). Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών ήταν 10,64 % το 2011 έναντι του 2010 και 85,7% το 1ο τρίμηνο του 2012 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2011, με θετικές προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους.
Η επίσημη ελληνική συμμετοχή , με το νέο brand του ΟΠΕ «Taste like Greece», που φιλοδοξεί να ενισχύσει και να προβάλει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο την ταυτότητα των ελληνικών τροφίμων και ποτών σε παγκόσμιο επίπεδο, καλύπτει συνολικά 108 τ.μ., όπου θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους 12 Ελληνικές επιχειρήσεις, με προϊόντα όπως ελαιόλαδο, ελιές, μέλι,γιαούρτι, τυροκομικά, ούζο, κρασί, τσίπουρο, χαλβάς, αρτοποιήματα, κονσερβοποιημένα φρούτα, παγωμένο γιαούρτι κ.α.
Η ελληνική ομογενειακή βάση έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων στην Αυστραλία. Τα ελληνικά προϊόντα είναι αποδεκτά για την υψηλή τους ποιότητα και η συγκεκριμένη παρουσία στο εν λόγω εκθεσιακό γεγονός, θα τα αναδείξει περισσότερο, θα ενισχύσει τις ελληνικές εξαγωγές και παράλληλα θα επιβεβαιώσει τη στροφή της ελληνικής παραγωγής σε νέα διατροφικά προϊόντα με άριστη συσκευασία και κοντά στη σύγχρονη καταναλωτική συνείδηση.
Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και μετά από χρόνια, ο ΟΠΕ με την παρουσία των ελληνικών επιχειρηματιών προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας. Της Ελλάδας των εξαγωγών, των ανθρώπων που κάνουν πράξη ότι σχεδιάζουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...