ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ.


Μετά από πέντε ημέρες κατάφεραν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ελέγξουν τη φωτιά στη Χίο
Σε απόγνωση μαστιχοπαραγωγοί και μελισσοκόμοι, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής περιόρισαν χθες την πυρκαγιά σε ένα μέτωπο.


Απέναντι σε μια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή απίστευτων διαστάσεων θα βρεθεί η Χίος όταν σβήσουν και οι τελευταίες φλόγες που κατακαίνε το νησί τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Σε περισσότερα από 150.000 στρέμματα υπολογίζονται πλέον οι καμένες δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Το μεγαλύτερο τίμημα πλήρωσαν οι μαστιχοπαραγωγοί και οι μελισσοκόμοι του νησιού που έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων τους.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά σε μόνο ένα ενεργό μέτωπο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Αψιλές. Το μέτωπο αυτό, ωστόσο, εξακολουθούσε να προκαλεί προβληματισμό μέχρι αργά χθες το απόγευμα, αφού δεν κατέστη δυνατή η πλήρης αντιμετώπισή του παρά τις ρίψεις νερού που έκαναν έξι αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.
Στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, πάντως, η κατάσταση ήταν πολύ βελτιωμένη ώστε να μην κρίνεται πλέον απαραίτητη η συμβολή πυροσβεστών από άλλες περιοχές της χώρας. Ετσι, επέστρεψαν χθες στη βάση τους οι πυροσβέστες και οι εθελοντές από τη Σάμο.
Μετά τις εκτιμήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, οι κάτοικοι επαναφέρουν στο μυαλό τους περιστατικά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες. «Πριν αρκετές μέρες είχαμε κάποιες πυρκαγιές σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο από όπου ξεκίνησε και αυτή η πυρκαγιά. Τις πυρκαγιές αυτές τις προλάβαμε. Κάποιοι λένε ότι βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο δάσος» σημειώνει ο πρόεδρος των Αυγώνυμων Κ. Δροσινός.
Εθνος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...