ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

1η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ.

 Διήμερη γιορτή μελιού, έχει προγραμματίσει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Τρικάλων. Η Γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, στηρίζεται από το Δήμο Τρικκαίων, και έχει ως κύριο στόχο, οι Τρικαλινοί να γνωρίσουν τους τοπικούς παραγωγούς, αλλά και τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέγουν το μέλι για το σπίτι τους.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Θάνος, «Πήραμε την απόφαση γι’ αυτή τη διήμερη γιορτή, θέλοντας να γνωρίσει ο κόσμος το πραγματικό τοπικό μέλι, που κατά κοινή ομολογία, είναι ιδιαίτερης ποιότητας. 

Οι καταναλωτές θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς, να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι από τους δεκάδες παραγωγούς που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση». 

Η γιορτή μελιού για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην περιοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Τρικάλων, παρά τα σημαντικά προβλήματα, δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια, θέλοντας με κάθε τρόπο να προβάλλει τα προϊόντα των μελισσοκόμων της περιοχής. 

Βέβαια, οι συνθήκες ποτέ δεν ήταν ευνοϊκές για τους μελισσοκόμους. Η οικονομική κρίση ήρθε και συμπλήρωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς ακόμη και να εγκαταλείψουν τη μελισσοκομία. 

«Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί, ενώ η παραγωγή ποσοτικά μειώνεται συνεχώς. Από την άλλη και ο κόσμος αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα κάτι που αντανακλά και στον κλάδο μας. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να δρουν κάποιοι εις βάρος των μελισσοκόμων, που επιμένουν να πωλούν μέλι αμφιβόλου ποιότητας, χωρίς να έχει υποστεί ελέγχους, χωρίς καν να είναι συσκευασμένο όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

 Γι’ αυτό θα πρέπει και οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά μελιού. 
Η Γιορτή Μελιού θα είναι μια καλή αφορμή και για τους ίδιους, να έρθουν σε άμεση επαφή με τους παραγωγούς, να εκφράσουν τις απορίες τους και να λάβουν απαντήσεις γύρω από αγνό αλλά και ασφαλές μέλι», τονίζει επίσης ο πρόεδρος των μελισσοκόμων, ενώ επισημαίνει ότι ήδη το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο για συμμετοχές παραγωγών σε αυτή τη «γλυκιά» γιορτή στις αρχές Σεπτέμβρη. 
Ερευνα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...