ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ....ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΡΟΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.


Tο Μουσείο Κυψελών του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών φιλοξενεί τις αρχαιότερες κυψέλες στην Ελλάδα!
Επίσης,


Στο Μουσείο μπορεί να μάθει κανείς λεπτομέρειες για τη βιολογία της μέλισσας, για την παρασκευή του βασιλικού πολτού, για τη γύρη, το κερί, την πρόπολη και το δηλητήριο. Επίσης, παρέχονται πληροφορίες για τα διάφορα είδη μελιού ανά τον κόσμο, καθώς και μηχανήματα και εργαλεία σχετικά με τη μελισσοκομία (κυψέλες, μηχανήματα, πρέσες, μελιτοεξαγωγείς κ.ά.)


Στο μουσείο πραγματοποιείται παρουσίαση παλιών και σύγχρονων μεθόδων μελισσοκομίας, παλαιών εργαλείων, πειραματικών κυψελών παρατήρησης, ενημέρωση για την ζωή της μέλισσας και για τα προϊόντα της και ανάλυση των φυσικών χαρακτηριστικών του μελιού στο χημείο ποιοτικού ελέγχου της μονάδας.

Πρόκειται για 47 κυψέλες από όλον τον ελλαδικό χώρο (Πρέσπες-Κρήτη) που χρησιμοποιούνταν (μερικές χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα) από τους Έλληνες μελισσοκόμους πριν από την είσοδο της κυψέλης ευρωπαϊκού τύπου. Χαρακτηριστικά των κυψελών αυτών ήταν οτι οι κηρήθρες καταστρέφονταν μετά από κάθε μελότρυγο. 


Επίσης υπάρχουν και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν από τους μελισσοκόμους όπως καπνιστήρια, μελισσοκομικές μάσκες, καθώς και ένα ακριβές αντίγραφο 300 ετών, του μελοπίθαρου που υπήρχε στις αποθήκες του μινωικού πολιτισμού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...