ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΥΡΗ.


Η παρουσία γενετικά τροποποιημένης γύρης σε ποσότητες μεξικανικού μελιού μπορεί να καταστήσει το προϊόν ακατάλληλο για εξαγωγή στην Ε.Ε., αν ξεπερνά σε συγκέντρωση το 0,9%. Εκτός από αυτό οι μεξικανοί παραγωγοί προβληματίζονται και από το κόστος των εργαστηριακών εξετάσεων (και τη γραφειοκρατία), που χρειάζεται για να μπορέσουν να φτάσουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη.


Όλα αυτά ξεκίνησαν από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχεδόν ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την οποία σε όποιο μέλι βρεθούν έστω και ίχνη γενετικά τροποποιημένης γύρης, θα πρέπει να γίνεται ενδελεχής έλεγχος με στόχο τον ακριβή καθορισμό της περιεχόμενης ποσότητας.
 Η σοβαρότητα του θέματος γίνεται αντιληπτή αν σκεφτεί κανείς ότι το Μεξικό εξάγει ετησίως 25.000 τόνους μελιού με κύριο προορισμό την Ε.Ε. Ο φόβος των μεξικανών μελισσοκόμων είναι η σχετικά πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησής τους να επιτραπεί η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης σόγιας στη χώρα, σε περίπου 2.530.000 στρέμματα.
Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...