ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ....ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ.


Λόγια χωρίς ουσία αποδείχτηκαν οι δεσμεύσεις που έκανε, στις 15 Δεκεμβρίου του 2011, ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας, προς τους βουλευτές των Χανίων και τους εκπροσώπους των αγροτών του νομού, ότι


 εντάσσεται με 2 εκατ. Ευρώ στο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα Βιολογικής Καταπολέμησης του Έλκους της Καστανιάς. Όπως ο τότε υφυπουργός είχε υποσχεθεί, θα εντασσόταν το έργο της αντιμετώπισης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα στη δράση 227, με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ.
Ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων και μέλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Εννιά Χωριών, κ. Μιχάλης Κυριτσάκης, τόνισε με δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ότι «τίποτα από όσα είχε δεσμευτεί ο κ. Δριβελέγκας δεν έχει γίνει. Ούτε το πρόγραμμα της βιολογικής καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ούτε καν η μελέτη μπορεί να προχωρήσει. Οι καστανοπαραγωγοί των Χανίων είναι ανάστατοι από τις εξελίξεις αυτές και κάνουν λόγο για πρωτοφανή εμπαιγμό τους. Μπορεί να υπογράφηκε από τον υφυπουργό η σχετική απόφαση αλλά δεν δόθηκαν τα ποσά από το υπουργείο Οικονομικών. Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν υλοποιήθηκε αυτή η υπόσχεση που δόθηκε από τον τότε υφυπουργό».
Με κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καστανοπαραγωγών Χανίων, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο, με θέμα το φαινόμενο του έλκους της καστανιάς, ζητά άμεσα να υπάρξει συνάντηση για τη λύση του προβλήματος.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,

Σας παρακαλούμε άμεσα να δεχτείτε εκπροσώπους της Περιφέρειας τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη Απόστολο, Τοπικής Αυτοδιοίκησης των εμπλεκόμενων Δήμων Ν. Χανίων, τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη Ιωάννη, τον Δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη Εμμανουήλ τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Μυλωνάκη Γεώργιο, Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου κ. Δερμιτζάκη Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Α.Σ Καστανοπαραγωγών Χανίων κ. Μπομπολάκη Νικόλαο και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρίας Εννιά Χωριών κ. Κυριτσάκη Αποστόλη με θέμα: «Την Χρηματοδότηση του προγράμματος για την βιολογική αντιμετώπιση του έλκους της καστανιάς».

Σας γνωρίζουμε ότι τώρα και τρία χρόνια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμευόταν στους αρμόδιους φορείς και στους αιρετούς του Νομού ότι το θέμα έχει λυθεί και η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματος είναι εξασφαλισμένη.

Δυστυχώς όμως για πέμπτη συνεχή φορά δεν κατέστη δυνατός ο τρόπος δημοπράτησης της μελέτης του έργου παρά της θετικές εισηγήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς το Υπουργείο Οικονομικών και παρά την επίσημη παρουσία εγγράφου του υπουργείου υπογεγραμμένο από τον κ. Σκανδαλίδη, σε ευρεία σύσκεψη στα Χανιά, με παρουσία πλήθους κόσμου παραγωγών και θεσμικών παραγόντων του Νομού.

Κύριε Υπουργέ ενημερωθήκαμε ότι είστε γνώστης της φυτικής παραγωγής σαν καθηγητής Γεωπονίας και σας ζητάμε πριν την σύσκεψη να ενημερωθείτε από τους υπηρεσιακούς σας παράγοντες για το όλο θέμα, ώστε στην σύσκεψη αυτή, στην οποία ελπίζουμε να καθορίσετε άμεσα, ώστε να δώσετε λύση πριν είναι πολύ αργά μιας και το 50% της καστανοκαλλιέργειας έχει καταστραφεί από την εν λόγω αρρώστια. Επίσης κάθε μέρα καθυστέρησης σημαίνει θάνατος για δεκάδες καστανόδεντρα.

Πιστεύουμε ότι θα έχουμε την σύντομη απάντηση σας και τον ορισμό της ημερομηνίας της σύσκεψης, δεδομένου της προσωπικής ευαισθησίας σας σε ζητήματα που αφορά την αγροτική παραγωγή μιας και υπηρετείτε διακεκριμένα τόσα χρόνια τον κλάδο αυτό».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...