ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

ΠΑΓΙΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

Με τη βοήθεια της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Καλλιστώς, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου LIFE Άρκτος/Καστοριά, μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε ορεινή δασώδη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Βιτσίου. 
Χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες για να πιαστεί το ζώο σε μία από τις έξι παγίδες από μέλι που είχαν στήσει οι επιστήμονες στην περιοχή. Τελικά σήμερα τα ξημερώματα, χτύπησε ο συναγερμός, η Ομάδα κινητοποιήθηκε, αναισθητοποίησε το ζώο και του τοποθέτησε ραδιοκολάρο ώστε να παρακολουθεί τις μελλοντικές του μετακινήσεις.


Η θηλυκή αρκούδα, ηλικίας 6 ετών και βάρους περίπου 120 κιλών, μεταφέρθηκε μακριά από την πόλη και επανεντάχθηκε στο φυσικό της περιβάλλον. Στην επιχείρηση συνέβαλαν το Δασαρχείο Καστοριάς και οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς.


Σκοπός της επέμβασης ήταν να εξασφαλισθεί πρωτίστως η ασφάλεια των κατοίκων και να επιστρέψει το ζώο στο φυσικό του βιότοπο.Για δεύτερη μέρα αποκλεισμένο του βουνό του Άι Θανάση, όμως αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν να ανεβαίνουν εκεί με τα πόδια. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις δύο προσβάσεις από τον Προφήτη Ηλία και την ΠΛΑΖ.

Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις είναι επί ποδός σε 24ωρη βάση. 


Για δόλωμα χρησιμοποιείται μέλι. 

Πως βρέθηκε εκεί η αρκούδα??

Η πιθανότερη τελικά εκδοχή για το πως βρέθηκε εκεί η αρκούδα είναι ότι έφτασε από κολυμπώντας από την περιοχή της Χλόης (1,5 χιλιόμετρα). Το να κολύμπησε από την Πολυκάρπη και τα πέριξ, απόσταση τετραπλάσια, θεωρείται απίθανο. 

Μακαρι να μην ξαναπαει εκει.Βημα.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...