ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

199 τηλ. ΓΙΑ ΦΩΤΙΕΣ !!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Σε εξέλιξη τρεις πυρκαγιές στην Αττική και μία στη ΛακωνίαΣε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι και το απόγευμα τρεις πυρκαγιές στην Αττική, στην Κερατέα και την Παλαιά Φωκαία, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και στο Ντράφι Πεντέλης. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας. Λόγω των διαστάσεων που πήρε από τους ανέμους η φωτιά στην Κερατέα, εκκενώθηκε προληπτικά το γηροκομείο της Παλαιάς Φωκαίας, ενώ έκλεισε η Αναβύσσου - Σουνίου.
Το απόγευμα το μέτωπο της πυρκαγιάς από την Κερατέα κατευθύνθηκε προς την Παλαιά Φώκαια, όπου προληπτικά, εκκενώθηκε γηροκομείο. Οι φλόγες δεν απειλούν άμεσα σπίτια, όμως κάτοικοι της περιοχής Συντερίνα τα εγκατέλειψαν.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον, τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και ισυχρή επίγεια δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος προασπαθούν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο.Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέου στην περιοχή.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην Κερατέα, η οποία εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι, είναι κοντά σε σπίτια, τα οποία, ωστόσο, προς το παρόν δεν κινδυνεύουν. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Όπως είπε στο δελτίο της ΝΕΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής, η φωτιά εκτείνεται σε έκταση 10 χιλιομέτρων περίπου. Το ένα κύριο μέτωπο κατευθύνεται προς την θάλασσα, στην Παλαιά Φώκαια, και το άλλο προς την περιοχή του Μεγάλου Πεύκου και εν συνεχεία πάλι προς τη θάλασσα.
Ενώ ήταν σε εξέλιξη η φωτιά στην Κερατέα, εκδηλώθηκε μία ακόμη στην Αττική, στις πέντε το απόγευμα, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και ισχυρή επίγεια δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η τρίτη πυρκαγία στην Αττική εκδηλώθηκε το απόγευμα στο Ντράφι της Πεντέλης, κοντά στο εργοστάσιο της Δωδώνης και λόγω των ανέμων προχώρησε γρήγορα.
Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή
του Κεφαλόβρυσου της Πάτρας. Το δάσος της περιοχής όπως αναφέρει το patrastimes.gr παραδόθηκε στις φλόγες λίγο μετά τις 17.50. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών Β. ΒΑ ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Στην προσπάθεια κατάσβεσης παίρνουν μέρος 12 οχήματα της Πυροσβεστικής με 35 άνδρες.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά στηΝεάπολη Λακωνίας επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών και την Κυριακή
Πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει και για την Κυριακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες:
- Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).
- Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).
- Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
- Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
- Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...