ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

MEΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.


Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Coral Hotel, στο Παλαιό Φάληρο, στις 2 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:00-19:15. Διοργάνωση: Στάση Ζωής.
Η Στάση Ζωής στα πλαίσια της δημιουργίας, εφαρμογής και υλοποίησης ανθρωπιστικών δράσεων και προγραμμάτων θέτει σε εφαρμογή την πραγματοποίηση μιας σειράς διημερίδων και σεμιναρίων για την επιμόρφωση σε αγροτικές δραστηριότητες και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά της Νέας Γενιάς.


Σκοπός μας είναι η στήριξη και η ανάπτυξη εναλλακτικών οικονομικών δραστηριοτήτων συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της εσωτερικής μετανάστευσης και της γήρανσης του πληθυσμού που πλήττουν τις περιοχές της πατρίδος μας.
Τα σεμινάρια υπόσχονται να δώσουν στους εκπαιδευόμενους όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται προκειμένου να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο περιουσιακά στοιχεία (κτήματα) τα οποία βρίσκονται σε αδράνεια για την συμπλήρωση του εισοδήματός τους. Κάποιες καλλιέργειες θα χρειασθεί ν’ αντικατασταθούν με άλλες, ενώ οι τιμές ορισμένων προϊόντων θα μειωθούν αισθητά.
Κύριοι Ομιλητές:
  • Κος Ρηγόπουλος Ανδρέας (Γεωπόνος, Διδάσκων στο Ι.Γ.Ε., Μελισσοκομικό Κέντρο Στερεάς Ελλάδας).
  • Κα Πατέλη - Μπάρκα (Επαγγελματίας Μελισσοκόμος, Διδάσκουσα στο Ι.Γ.Ε.).
Πρόγραμμα
  • 10.00-10.30. Προσέλευση–Εγγραφές.
  • 10.30-10.45. Καλωσόρισμα, σκοπός του σεμιναρίου και της Στάση Ζωής.
  • 10.45-11.00. Χαιρετισμοί.
  • 11.00-11.45. Ρηγόπουλος Ανδρέας, Εισαγωγή στη Μελισσοκομία. Ανατομία - φυσιολογία μέλισσας.
  • 11.45–12.30. Ρηγόπουλος Ανδρέας, Μελισσοκομικοί χειρισμοί όλου του χρόνου. Βασιλοτροφία–Σμηνουργία – Επέκταση Μελισσιού. Ασθένειες – Αντιμετώπιση–Εχθροί Μέλισσας.
  • 12.30–12.45. Ερωτήσεις.
  • 12.45–13.15. Διάλειμμα-Καφέ.
  • 13.15–14.00. Ρηγόπουλος Ανδρέας, Επιλογή Μελισσοκομείου–Εξοπλισμός–Εργαλεία. Διατροφή μέλισσας.
  • 14.00–14.30. Γεώργιος Ζερβάκης, Προϊόντα μέλισσας–Τυποποίηση–Αρχές βιολογικής Μελισσοκομίας.
  • 14.30–14.45. Ερωτήσεις-Συζήτηση.
  • 14.45–15.15. Διάλειμμα-Καφέ.
  • 15.15-16.00. Κυριακή Πατέλη-Μπάρκα, Μελισσοθεραπεία (Ορισμός, Συνεργάτες, Αναφορά στα κατάλληλα προϊόντα).
  • 16.00–16.15. Ερωτήσεις.
  • 16.15-17.00. Κυριακή Πατέλη-Μπάρκα, Γευσιγνωσία (Μέλι – Ελατο - Ανθόμελο - Θυμάρι) Ποιότητα προιόντων / Δραστικές ουσίες, τρόφιμα – φαρμακα, πρόληψη.
  • 17.00-18.15. Κυριακή Πατέλη-Μπάρκα, Κερί – κερήθρα, διαχείριση /Μέλι, ιδιότητες, δραστικές ουσίες/Γύρη, ιδιότητες, τροφική διαχείριση.
    Πρόπολη, λάδι πρόπολης, βάμμα πρόπολης–ιδιότητες, τροφική διαχείριση. Βασιλικός Πολτός, ιδιότητες, τροφική διαχείριση. Κεντρί (δηλητήριο)μέλισσας, ιδιότητες, διαχείριση. Κηραλοιφές θεραπευτικές–καλλυντικές. Συνταγές: ενδυνάμωση, οστεοπόρωση κ.α.
  • 18.15-18.45. Κυριακή Πατέλη–Μπάρκα, Επιστροφή στα φυσικά προϊόντα και στις εναλλακτικές θεραπείες. Προοπτικές ανάπτυξης προϊόντων μέλισσας στην αγορά (συσκευασία, ποιότητα, ποσότητα, τιμές κ.α.)
  • 18.45-19.15. Ερωτήσεις–Συζήτηση.
Το Σεμινάριο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα πιστοποιητικά Συμμετοχής αποστέλλονται ταχυδρομικώς περίπου 10 ημέρες μετά την παρακολούθηση της Ημερίδας στην Διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη με e-mail efizissi@stasi-zois.gr ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9889877, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...