ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ.


Όλοι οι παραγωγοί - επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Καν. (ΕΚ) 1107/2009 και τον Νόμο 4036/2012, θα πρέπει να καταγράφουν τη χρήση φυτοφαρμάκων σε ημερολόγια, ημερήσια ή εβδομαδιαία, τις παρακάτω πληροφορίες: (Όνομα φυτοπροστατευτικού προϊόντος - Χρόνος εφαρμογής - Δόση εφαρμογής – Περιοχή όπου χρησιμοποιήθηκε - Καλλιέργεια όπου χρησιμοποιήθηκε) ενημερώνει το τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης, τα αρχεία αυτά θα πρέπει να τηρούνται για τρία τουλάχιστον έτη ώστε να είναι διαθέσιμα στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου.
Ο σκοπός της καταγραφής είναι η ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων καθώς και η μείωση των κινδύνων και των επιπτώσεων στην υγεία του ανθρώπου και στο περιβάλλον.
Σε περίπτωση μη καταγραφής της χρήσης φυτοφαρμάκων προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και συγκεκριμένα πρόστιμο από (1000) έως πέντε χιλιάδες (5000) ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να προμηθεύονται υπόδειγμα του εντύπου καταγραφής από την υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας ή να την «κατεβάσουν» από την ιστοσελίδα www.kastoria.gr/georgia
Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Ποιοτικού & Φυτουγειονομικού ελέγχου, 1ος όροφος, κ. Πετρίδης Παναγιώτης, τηλ. 24673 50348 & 50339.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...