ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ...ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

Ίσως δεν μπορούμε να φανταστούμε τα μυρμήγκια και τις μέλισσες να εισβάλλουν σε αίθουσες συσκέψεων πολυεθνικών σύντομα, και όμως αυτά τα μικρά έντομα βοηθούν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη να αυξήσουν τα κέρδη τους.!!


Αποτελούν την έμπνευση πίσω από μία από τις πιο περίπλοκες έννοιες που χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερες εταιρίες, ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα....Ο λόγος για τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν ένα μεγάλο ποσοστό δεδομένων για να προσφέρουν λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα, από την διανομή προϊόντων μέχρι το πού να γίνει μια γεώτρηση για πετρέλαιο.
Οι αλγόριθμοι έχουν εφευρεθεί από επιστήμονες, που παίρνουν την έμπνευσή τους όχι μόνο από τα μαθηματικά, αλλά και από τη φύση ή την ανθρώπινη συμπεριφορά.


 Όταν βρίσκουν φαγητό, οι μελισσες και τα μυρμηγκια εκκρίνουν φερομόνες, για να σημαδέψουν την πορεία τους από και προς τη φωλιά τους. Αν κάτι διακόψει την πορεία, η επόμενη εναλλακτική είναι έτοιμη... κάτι σαν «plan B» της πορείας.


Ο Τζορτζ Ντάνερ, διευθυντής της βρετανικής εταιρίας αναλύσεων, Torus Business Web, αναφέρει ότι ένας αλγόριθμος που βασίζεται στα μυρμήγκια, βοηθά τις εταιρίες να βρουν την καλύτερη δυνατή διαδρομή για τα προϊόντα τους από το ένα σημείο στο άλλο. «Είναι απλώς ένας τρόπος σκέψης, όχι κάποια φοβερή επιστήμη. 


Απλώς πρέπει να είσαι λογικός, προσεχτικός στη λεπτομέρεια, συστηματικός και μεθοδικός».
Μακάρι και ολοι οι πολιτικοί μας να εκαναν το ιδιο, και ολοι μαζι να δουλευαμε 
για μια αξιοπρεπη ζωη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...