ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΝΕΟΝΙΚΟΤΙΝΟΕΙΔΗ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ!!!


Η νέα έρευνα υποδεικνύει τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα φυτοφάρμακα - σχεδιάστηκαν για να επιτεθούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων !!!
- επίσης μειώνει το βάρος απο τις μελισσες και θανατωνουν την βασιλισσα στις κυψέλες. 


Αυτά τα φυτοφάρμακα προκαλούν επίσης αποπροσανατολισμο των μελισσων, και αδυνατούν να επιστρέψουν στις κυψέλες τους, καταλήγουν οι ερευνητές.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα ακτιβιστές υπέβαλαν αίτηση με περισσότερους από ένα εκατομμύριο υπογραφές, ζητώντας από την κυβέρνηση να απαγορεύσει την κατηγορία των φυτοφαρμάκων που ονομάζονται νεονικοτινοειδή. 
Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι η εκ νέου θα γινει αξιολόγηση των χημικών ουσιών και ζητά επιστημονική βοήθεια.
Για περισσότερο από μια δεκαετία, οι επικονιαστές όλων των ειδών βρίσκονται σε ύφεση, κυρίως λόγω της απώλειας ενδιαιτημάτων και ίσως κάποια χρήση φυτοφαρμάκων. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, ένα νέο μυστήριο πρόβλημα μελισσών, διαταραχή κατάρρευσης αποικίας , έχει επιτεθεί σε περαιτέρω κυψέλες. 
Άλλες μελέτες έχουν δείξει, επίσης, προβλήματα με την κατηγορία φυτοφαρμάκων ξεχώρισε στη νέα έρευνα. Αυτά τα "ενισχύσει την υπόθεση για πιο λεπτομερή επαναξιολόγηση», δήλωσεΠανεπιστήμιο του Illinois καθηγητής εντομολογίας Μαΐου Berenbaum .
Στη μελέτη των μελισσών, Γάλλοι επιστήμονες διαπιστωσαν οτι, οι μέλισσες εντοπίστηκαν όταν ήρθαν και έφυγαν την κυψέληΟι μέλισσες που ειχαν μυρωδια με νεονικοτινοειδή δόση, ειχαν περισσότερες πιθανότητες να μην επιστρέψουν.!!
 Βρετανοί ερευνητές, μετά από έξι εβδομάδες διαπιστώθησαν , οι κυψέλες που είχαν φυτοφάρμακα έχασαν περίπου το 85 τοις εκατό των βασιλισσών τους.!!
Τι ψαχνουμε επειτα να βρουμε γιατι χανονται τα μελισσια??

                                                 ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...