ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΑΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.


Η βουλευτής Φθιώτιδας, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε μαζί με άλλους 12 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τροπολογία για τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας αγορών στις οποίες θα συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί είτε αμιγώς βιοκαλλιεργειών είτε αμιγώς συμβατικών προϊόντων. 


Ειδικότερα η τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος - Νέα Εταιρική Μορφή - Μεσίτες Ακινήτων - Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμέων, και Αλιείας και άλλες διατάξεις», θα είναι δυνατόν μετά από αίτημα των παραγωγών προς το Δήμο, η Δημοτική Αρχή μπορεί να προσδιορίσει δημοτικό χώρο για τη λειτουργία της αγοράς. 
Με αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων θα καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας των αγορών, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια της όλης προσπάθειας. 
Όπως τόνισε η κ. Μπατζελή «η απευθείας διάθεση των προϊόντων των παραγωγών στους καταναλωτές, που αναδείχθηκε πρόσφατα μέσα από πρωτοβουλιακές κινήσεις σε όλη τη χώρα, κατέδειξε ότι οι στρεβλώσεις της αγοράς, η έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού και οι αδυναμίες οργάνωσης παραγωγών και καταναλωτών, επιτρέπουν την επιβίωση παρασιτικών κυκλωμάτων σε βάρος όλων. 
Απαιτείται σήμερα η θεσμοθέτηση κανόνων και δομών που θα διασφαλίζουν όχι μόνο το εισόδημα των παραγωγών και προσιτές τιμές στον καταναλωτή, αλλά και την υγεία των καταναλωτών, μέσα από την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων σε όλη τη διαδρομή από το χωράφι στο πιάτο».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...