ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ.

Το Μάιο του 2013 θα ξεκινήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το πρόγραμμα καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς στην περιοχή του Εμπορίου, όπως ενημέρωσε τους παραγωγούς ο Στέφανος Διαμαντής από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών.

Ο κ. Διαμαντής ήταν ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Γεωπονικός Σύλλογος Κοζάνης και ο δήμος Εορδαίας με θέμα την καταπολέμηση του έλκους της καστανιάς, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί τα τελευταία χρόνια χωρίς λύση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Θεόδωρο Σιόγκα «ο σύλλογος στέκεται κοντά στους παραγωγούς και στους επιστήμονες με στόχο να δώσει λύσεις», ενώ η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου τόνισε ότι είναι απαραίτητο οι επιστήμονες να σταθούν δίπλα στους παραγωγούς, να δώσουν τις πληροφορίες που απαιτούνται και να στηρίξουν την ύπαιθρο.

Ο κ. Διαμαντής ενημέρωσε τους καστανοπαραγωγούς για το ιστορικό της ασθένειας, τη μέθοδο της θεραπείας και την αποτελεσματικότητά της. Η αντιμετώπιση τους έλκους της καστανιάς γίνεται με βιολογικό εμβολιασμό από εξειδικευμένα συνεργεία του ΕΘΙΑΓΕ.

Η καταπολέμηση του έλκους δεν είναι υπόθεση μιας μόνο χρονιάς, αλλά οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται από την 1 Μαίου έως τα μέσα του Ιουλίου για τρία χρόνια.

Σωκράτης Μουτίδης-www.kozani.tv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...